Top News
9576 prikaza

Zašto vozač jednog ministra zna koga policija prisluškuje?

Tolušićev vozač
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Franju Vargu se sumnjiči da je krivotvorio prepisku državnog odvjetnika Cvitana koju je Mamić prezentirao kao podmetanje DORH-a

Jedan od vozača ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića uhićen je pod sumnjom da je dojavio Franji Vargi da uništi dokumente i izbriše hard diskove.

Varga je čovjek koji je uhićen jer je izrađivao lažne SMS poruke za Zdravka Mamića i Ivicu Todorića, a onda se krenula raspetljavati pravi politički triler. Varga je okarakteriziran kao čovjek koji je ranije radio za Milijana Brkića i Tomislava Karamarka.

Tomislav Karamarko i Milijan Brkić Krivotvoritelj Top News Vasin, Karamarkov ili Mamićev: Čiji je čovjek Franjo Varga?

Sada je uhićen vozač Tolušića zbog dojava Vargi. A kako saznajemo, jedan od vozača je Blaž Curić, inače kum Milijana Brkića. I neslužbeno se može čuti da se upravo on našao na meti istražitelja. Službene potvrde još nema.

Podsjetimo, Franju Vargu (36) se sumnjiči da je krivotvorio prepisku državnog odvjetnika Cvitana s drugim ljudima, koju je Zdravko Mamić prezentirao kao autentično podmetanje DORH-a.Nekoliko dana nakon što su istražitelji ishodili odgovarajući nalog suca istrage, stigao mu je poziv kojim mu se poručilo da uništi dokaze. Poziv je navodno stigao preko obične telefonske linije, jer Varga nije koristio Viber ili WhatsApp. 

Luka Modrić i Dejan Lovren, pobjeda nad Rusijom u Sočiju 2018. Laganje na sudu Life Je li sad jasno da Vatreni nisu heroji kako ste mislili?

Varga je, neslužbeno doznaje Večernji, lažirao i nalog SOA-e kojim se 'tražilo praćenje Tomislava Karamarka', međutim navodno je Milijan Brkić bio taj koji je shvatio da se radi o falsifikatu. 

Karamarko je za Jutarnji rekao da ga zna iz MUP-a, ali da sa ovom situacijom u kojoj se sada Varga našao nema veze. Tvrdi i da je laž da se prošli tjedan čuo s Vargom. Dodao je da su se više počeli družiti kad se Karamarko povukao iz politike, da su se znali viđati i da mu se Varga žalio na životnu situaciju i povremeno tražio novac. Ispričao mu je i kako je Varga obećao da će mu napraviti rekonstrukciju načina na koji je navodno Apis ukrao glasove u izbornoj noći, no da to nikad nije učinio.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mad975.IA 17:14 26.Rujan 2018.

    Pa zna se da su kod nas, izvršna, zakonodavna i sudska vlast, nezavisne. Ni malo ne ovise o beskućnicima, radnicima, roniocima, ali ovise o političarima jer oni imenuju, suce i ravnatelje svih službi. Mora ministar znati da li ga istražuju ... prikaži još!ju kad je on imenovao ravnatelja službe koja bi ga trebala istraživati. "Sve su to bespuća Hrvatske zbiljnost."

  • omfg 13:34 26.Rujan 2018.

    Jednostavno, zna ministar kojeg vozi non stop. Pitanje je zašto zna ministar.