Top News
1228 prikaza

Za Marasa jedan glas vrijedi kao jedan blender i malo voća

Gordan Maras
Pixsell/Facebook
Gordan Maras svojim igrokazima u Saboru svjesno ili nesvjesno kopira Ivana Pernara i postaje njegov 'mlađi brat'

Ovo što Gordan Maras u zadnje vrijeme izvodi po Saboru, ali i na društvenim mrežama ozbiljno konkurira klaunovskim ispadima Ivana Pernara. Maras je sve bliže tituli "SDP-ovog Pernara", a čini se da nikako ne shvaća da uglavnom skoro sve što radi izaziva podsmijeh većine ljudi koji prate politiku i ono što se događa na Facebooku i Twitteru, te da mu jeftine predstave koje izvodi donose više štete nego koristi.

Za početak, Maras se rukama i nogama borio da dođe na listu za europske izbore, a sad kad je konačno i dobio mjesto na toj listi, ne prestaju njegovi katastrofalni potezi kako bi se umilio narodu da izabere baš njega. Maras se naravno ima pravo kandidirati gdje god želi, ali prije samo nekog vremena je trubio da mu je najvažniji Zagreb, pa je tako na unutarstranačkim izborima postao predsjednik zagrebačkog SDP-a. Vjerojatno se nadao da će se neke stvari promijeniti, no kako vrijeme prolazi, tako Davor Bernardić sve više gura SDP na dno provalije, pa je i Maras shvatio da je teško očekivati neku veću korist u Zagrebu i odlučio da je pametnije hrvatsku metropolu zamijeniti Bruxellesom. 

Gordan Maras | Author: Patrik Macek (PIXSELL) Patrik Macek (PIXSELL)
Sve one priče da je vrijeme da se počnu rješavati problemi građana Zagreba i ostale predizborne floskule, Zagrepčani mogu okačiti mačku o rep, jer ako Maras i ne ode u EU parlament (za tako nešto su mu šanse zaista tanke obzirom da je tek na sedmom mjestu na listi) jasno je da on baš ni nema namjeru baviti se Zagrebom, osim da mu Zagreb služi kao odskočna daska za neki unosniji posao ili poziciju.

Sve to skupa mu možda i ne bismo uzeli za zlo da se za svoj put prema Europi ne koristi beskrajno glupim načinima privlačenja pažnje. Gordan Jandroković je naime u pravu kada kaže Marasu da nema pravo nositi onaj laptop koji je cijeli obljepljen njegovim imenom i Maras zaista ispada jadan kada se brani riječima da ga se HDZ boji i da mu zato ne daju da takav laptop pokazuje na sjednicama Sabora. To je jezik Ivana Pernara, kojeg Maras, svjesno ili nesvjesno, sve više kopira. Pri tom je zapravo zabrinjavajuće što Maras zaista ne shvaća da takvim načinom samoreklame zaista krši neka izborna pravila, pa je ustvari teško odlučiti je li gore to što postaje Pernarov 'mlađi brat' ili to što ne ne razumije pravila o izbornoj promidžbi.

Prije nego se sjetio staviti naljepnice na laptop, Maras je isprobao još jednu lošu foru. Na Facebooku je objavio sliku Jamesa Bonda iz filma Skyfall, ali umjesto glave Daniela Craiga bila je njegova. Bila je to preloša fora, koja aludira na njegovo mjesto na listi. Uspoređivati se sa James Bondom... Come on, Maras!

Ispucavanje prelošeg PR-a Gordan Maras je ovih dana zakucao s objavom da poklanja blender, ako, kako je napisao, "posjetite stranicu gordanmaras.eu". Pa Gordane, gdje je dno?

Gordan Maras | Author: Facebook Facebook
Pozvao je ljude da pročitaju njegov program za EU parlament i u komentarima ispod Facebook objave napišu što bi tu dodali ili promjenili. Od njih traži da budu originalni i kreativni, a to je ujedno i kriterij po kojem će se birati pobjednik. Dijeli se jedan blender od 600 watta te svježe voće – 2 naranče, 2 jabuke, 2 banane, 2 mjerice malina.

Eto, toliko za Marasa vrijedi jedan glas - blender i malo voća. Dobro mu je poručio jedan od komentatora na tu besramnu objavu: "Da mi daš Mercedes i po jednu kuću za svakog člana obitelji ne bi dobio moj glas."

Na pozicije se može doći i dostojanstveno, ali Maras nažalost ni nakon toliko godina bavljenja politikom nije puno toga o politici naučio.

Ono što je za Marasa očito je da je ispuhao ono malo političkog kapaciteta kojeg je imao i u nedostatku pravog političkog kredibiliteta poseže za iritantnim, nepromišljenim, nepristojnim, pa čak i vulgarnim potezima u nadi da će se svidjeti biračima. Takve gluparije možda i pale kod nezahtjevnih birača kojima je dovoljno da netko glumi velika muda pred Jandrokovićem ili Reinerom, ovisno o tome koji od njih dvojice u tom trenutku vodi Sabor, ali svi ostali su svjesni da je Maras predobro plaćen da bi se samo svađao. Uostalom, nije baš neko junaštvo inatiti se 'šefu' kad znaš da ti ne može ništa, pa čak ni dati otkaz.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.