Top News
8990 prikaza

Vasu ruši bivša supruga i njegova ljubomora

Milijan Brkić
Marko Prpić (PIXSELL)
Do sada je manje ili više otvoreno govorio protiv političkog progona, ali ništa nije zaustavilo istragu

Ravnateljstvo policije objavilo je kako podiže kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića i to zbog navodnog špijuniranja bivše supruge Karmen. Navodno su po njegovoj naredbi presretali e-mailove bivše supruge i to još prije nekoliko godina.

Priopćenje Ravnateljstva policije prenosimo u cijelosti:

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, SSKOK Osijek dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom hrvatskih državljana i to starosti 37, 49, 50 i 50 godina te su 15. travnja 2019. u prijepodnevnim satima Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, podnijeli kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba.

Osnovano se sumnja da je jedan od osumnjičenih u dužem vremenskom periodu, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zlouporabu naprava te na taj način neovlašteno pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima.

Osnovanost sumnje u ova kaznena djela, koja se progone po službenoj dužnosti, proistječe iz dokaznih radnji pretraga pokretnih stvari koje su provedene temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku, a koje su obavljene u sklopu višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje je ranije provedeno u koordinaciji sa USKOK-om."

Franjo Varga (desno) s odvjetnikom Mariom Poljakom Franjo Varga Top News "Znao sam za svastiku na Poljudu, HDZ-ove ljubavnice..."

Podsjetimo, drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Sabora Miljan Brkić ispitan je prije nekoliko dana u policiji. Ovih dana ozbiljno se raspravlja o Brkićevom utjecaju na aferu SMS. Policiji je otprije poznato da je njegov kum Blaž Curić dojavio Franji Vargi da ga policija prati. Express je već na početku afere postavio pitanje kako vozač jednog ministra i to poljoprivrede, zna koga policija prisluškuje. Sada, kad je i sam Brkić završio u USKOK-u, napokon je krenuo u obračun s nadređenima.

"Cirkus koji je počeo prije 10 mjeseci ide dalje, a kao što sam već rekao, u njemu i dalje ne želim sudjelovati. Za sada ću samo nadodati da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije", kazao je Brkić Večernjem listu nakon što se doznalo da je prošli tjedan pozvan na razgovor u PNUSKOK kao osumnjičenik.

Bivša supruga Karmen se tijekom dana oglasila priopćenjem gdje je ustvrdila da ju bivši suprug nikako nije špijunirao. 

"Ovim obraćanjem želim demantirati neistinite i štetne medijske natpise koje svojim netočnim navodima i optužbama nanose neizmjernu štetu kako bivšem suprugu tako i čitavoj našoj obitelji. Ovim obraćanjem, od lažnih navoda i javnog sramoćenja prvenstveno želim sačuvati i zaštititi svoju djecu. Svjesna javnog djelovanja i rada bivšeg supruga, nemali broj puta sam svjedočila različitim političkim obračunima, iznošenju konstrukcija i podmetanjima koji su bili usmjereni na bivšeg supruga, no ovog puta su ovakva sramotna djelovanja i konstrukcije prevršile svaku mjeru dostojanstva i ljudskosti", objavila je bivša Brkićeva supruga. 

Dodaje kako se 'ovakvim ponašanjem izravno nanosi šteta osobnosti, intimi i dostojanstvu njezine obitelji, a ponajprije njezinoj djeci.' 

Andrej Plenković s ministrima Zar uvijek njih!? Top News Prokletstvo HDZ-a: Kako baš njima uvijek podmeću

"Štoviše, iznošenjem laži, nasrtljivim udarima na privatnost i intimu narušena su nam osnovna ustavna i ljudska prava. Iako Milijan Brkić i ja jesmo bivši supružnici, uživamo međusobno poštovanje, potporu i povjerenje te zajednički skrbimo o dobrobiti naše djece. Ovim putem Vas osobno, a i kao majka, pozivam da prekinete sve protuzakonite, neljudske i neprofesionalne nasrtaje na mene, našu djecu i našu obitelj", stoji u priopćenju Karmen Brkić.

Sada kad je Brkić i pravno gledano osumnjičen za sve to, ostaje za vidjeti hoće li mu ostati jednako sklona.

Posjetimo, afera SMS počela se rasplitati kada je uhićen Blaž Curić, kum Milijana Brkića i jedan od vozača ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. USKOK ga tereti da je pokušao srušiti tajnu istragu protiv Franje Varge, navodnog falsifikatora prepiske državnog odvjetnika Dinka Cvitana koju je Zdravko Mamić javnosti predstavio kao autentičnu.

Kako je Express već ranije pisao, Varga, uhićeni bivši informatičar MUP-a te prijatelj Tomislava Karamarka i Milijana Vase Brkića, neočekivano lako se otvorio, priča se u policijskim krugovima. Odmah je i bez problema priznao kako mu je baš Blaž Curić, Brkićev kum i Tolušićev vozač, dojavio da ga policija istražuje, kazuju isti izvori. Bez ikakve nelagode ili pokušaja da nešto sakrije, povjerio se istražiteljima.

Milijan i Jozo Brkić Jozo Brkić Top News Kako se obogatio Vasin brat, koji je unajmio pola Zagreba

Gotovo kao klinac kojeg su uhvatili da je loptom slučajno razbio prozorsko staklo, a ne kao verzirani haker, falsifikator SMS-ova i važan osumnjičenik u jednoj od skandaloznijih afera o vezama obavještajnog podzemlja i vrha HDZ-a. Prema Expressu dostupnim informacijama, Franjo Varga označen je kao operativac Mamićeve akcije difamacije različitih institucija i ljudi iz sustava još početkom lipnja prošle godine.

Tad je, prema našim informacijama, jedan poznati i ugledni pravosudni dužnosnik preko svojih izvora došao do spoznaja da se iza različitih Mamićevih "dokaza" o uroti protiv njega, pogotovo SMS dopisivanja, možda stoji izvjesni policijski informatičar Franjo Varga. O tome je sastavljena službena bilješka i upućena na nekoliko važnih adresa. Tri mjeseca kasnije, u širokoj i tajnoj akciji policije i drugih službi, Franjo Varga je konačno uhićen. Čini se da Varga nije imao nikakav plan skrivanja informacija pred policijom.

Prvih dana od uhićenja doslovno je pjevao. Navodno o svemu. Primjerice, o vezama s Karamarkom i zadaćama koje je obavljao za njega. Dosta toga o Milijanu Vasi Brkiću, odnosu s Vladom Galićem, savjetnikom s Pantovčaka s prilično upitnom špijunskom prošlošću, notornom Dragi Tadiću, još jednim bjeguncem pred hrvatskim pravosuđem... Spominjao je veze s izraelskim Mossadom i američkim FBI-jem...

Galić je u međuvremenu najuren s Pantovčaka, Brkiću se ozbiljno trese funkcija, ali pričekajmo da, kako se to govori u određenim krugovima, institucije odrade svoj posao.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 17:39 15.Travanj 2019.

    hdz party