Top News
4118 prikaza

Vaso i Plenki zaratili preko čestitki

Obljetnica osnivanja HDZ-a
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Premijer i njegov stranački zamjenik već su duže vrijeme u 'hladnijim' odnosima, posebno nakon afere SMS

Premijer Andrej Plenković i njegov nekada jako bliski prijatelj i stranački kolega Milijan Brkić već duže vrijeme nisu u baš idelanim odnosima, moglo se to vidjeti i na proslavi osnutka HDZ-a, a njihova 'idila' nastavila se i u ovim blagdanskim danima, kada su se odlučili, možemo reći i pomalo 'zaratili' preko novogodišnjih čestitki. 

Premijer Plenković i ovu je godinu započeo sa novogodišnjom čestitkom građanima u kojoj je svima poželio puno zdravlja, uspjeha i sreće, ali i povjerenja i pravednosti.  

"U godini pred nama posebnu pažnju posvetit ćemo jačanju povjerenja građana u neovisnost i učinkovitost institucija. Na taj način osnažit ćemo osjećaj pravednosti i optimizma u društvu", poručio je Plenković u čestitci objavljenoj na stranicama Vlade posljednjeg dana 2018. godine. 

Andrej Plenković Kume, ima posla? Top News Top lista HDZ-ovaca koji su uhljebili svoje ljude

Ubrzo nakon njega, na svojoj Facebook stranici čestitku građanima je objavio i njegov stranački kolega Milijan Brkić koji se prisjetio riječi blaženog Alojzija Stepinca, koje su, kako kaže i danas jednako aktualne kao i prije. 

"Ništa me neće prisiliti da prestanem ljubiti pravdu, ništa me neće prisiliti da prestanem mrziti nepravdu, a u ljubavi prema svom narodu ne da se ni od koga natkriliti", napisao je Brkić. 

 

Koliko je koji i čiji dio poruke upućen možda i nekome u ovom dvojcu nekada nerazdvojnih političkih kolega, možemo nagađati. No poznato je kako, barem ako je suditi po fotografijama sa 29. obljetnice osnutka HDZ-a, obilježene 20. prosinca, njihovo prijateljstvo nije kao što je nekada bilo. 

Obljetnica osnivanja HDZ-a | Author: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Na fotografijama s tog događaja očito je zahlađenje odnosa između nekad nerazdvojnih Plenkovića i Brkića. Između njih dvojice najčešće je stajao ili sjedio predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a Brkića smo najčešće vidjeli namrgođenog dok ni Plenković nije se ponašao pretjerano opušteno u njegovom društvu. 

Ljubav je pukla vjerojatno i zbog afere SMS. USKOK je ispitivao HDZ-ova Milijana Brkića u svojstvu svjedoka. Informacija o Brkićevu svjedočenju potvrđena je na ročištu Županijskog suda u Osijeku, gdje je produljen istražni zatvor za Franju Vargu i Blaža Curića. 

Orban i Plenković Orban u Zagrebu Top News Stručnjaci objašnjavaju govor tijela Plenkovića i Orbana

Franjo Varga, uhićeni bivši informatičar MUP-a te prijatelj Tomislava Karamarka i Milijana Vase Brkića, neočekivano lako otvorio, priča se u policijskim krugovima. Odmah je i bez problema priznao kako mu je baš Blaž Curić, Brkićev kum i Tolušićev vozač, dojavio da ga policija istražuje, kazuju isti izvori.

Bez ikakve nelagode ili pokušaja da nešto sakrije, povjerio se istražiteljima. Gotovo kao klinac kojeg su uhvatili da je loptom slučajno razbio prozorsko staklo, a ne kao verzirani haker, falsifikator SMS-ova i važan osumnjičenik u jednoj od skandaloznijih afera o vezama obavještajnog podzemlja i vrha HDZ-a. Prema Expressu dostupnim informacijama, Franjo Varga označen je kao operativac Mamićeve akcije difamacije različitih institucija i ljudi iz sustava još početkom lipnja ove godine.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • crazy.dictator 23:52 02.Siječanj 2019.

    vaske prvo ljubio karamarka pa mu uvalio nogu. onda ljubio plenkovica pa i njemu uvalio nogu

  • BESTpartizan 20:27 02.Siječanj 2019.

    hdz show