Top News
6811 prikaza

Vandali u Splitu pokazali kako je biti Srbin u Hrvatskoj

Plakat SDSS-a
Marko Lukunic/PIXSELL
Plakat SDSS-a unakažen je ustaškim porukama punim mržnje prema Srbima, osvanuo je u Splitu

Baš prošli tjedan Express je objavio intervju s Dejanom Jovićem, predavačem na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, čovjekom koji je sebe jednom nazvao 'Srbohrvatom'. Ugledni profesor, rođeni 'Samoborec', ima dva magisterija i doktorat s London School of Economy i mogao je živjeti bilo gdje u svijetu, ali se vratio u Hrvatsku jer, kako je rekao, htio je biti bliže ljudima i zemlji koje osjeća kao svoje.U istom razgovoru je izjavio:"Želio bih da u Hrvatskoj postane 'cool' biti Srbin." 

Član Pupovčevg SDSS-a kandidat je na izbornoj listi na predstojećim izborima za Eruoparlament i njegova je stranka ovih dana po Hrvatskoj izvjesila plakat na kojem pitaju 'Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj?', na kojem je riječ 'Srbin' napisana na ćirilici.

Nažalost, Dejan Jović nije morao dugo čekati na odgovor. Tek što su plakati postavljeni, u Splitu su unakaženi ustaškim znakovljem, uz degutantne poruke 'Palite traktore' i 'Srbe na vrbe' i 'Za dom spremni'. Srećom, autori ustaških poruka tek su neznatna manjina u Splitu, a to su potvrdili i građani tog grada kad su bili gotovo jedinstveni u osudi nedavnog vandalskog napada na beogradske vaterpoliste.

Problem je tim veći što pisci tih nakaradnih poruka sebe smatraju 'pravim Hrvatima' a siguro je da nisu ni približno toliko lojalni Hrvatskoj, niti mogu pridonijeti njezinom napretku prema demokratskim, tolerantnim i razvijenim zemljama zapadne Europe, u onoj mjeri u kojoj to može dr. Dejan Jović. Zapravo, oni takvu Hrvatsku niti ne žele, niti su ju sposobni stvoriti.

Odgovorila im je i Anka Mrak Taritaš na svom Twitter profilu, na kojem je osudila anonimne ustaše:

"Trenutno postoje dvije Hrvatske, ona koja voli i ona koja mrzi. Zadaća je svih nas boriti se za tolerantnu i otvorenu zemlju u kojoj će ljudska prava najslabijih i onih koji su u manjini biti zaštićena. Borimo se za Hrvatsku koja voli jer ona je jača od mržnje i netrpeljivosti!"

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Milan.banijac 08:36 06.Svibanj 2019.

    KAKO POSTATI COOL SRBIN U HRVATSKOJ?, PITANJE JE SAD. VI KAO VRHUNSKI INTELEKTUALAC POSTAVLJATE TAKOVO PITANJE KAO DA NEZNATE TKO JE NAPAO HRVATSKU, KAO I OSTALE REPUBLIOKE I SVE ŠTO SE U TOJ AGRESIJI DOGODILO. PUPOVAC GOVORI O TRAKTORIMA, KOJIMA? ... prikaži još!A? IZ 1991 GODINE HRVATSKIM. NISU LJUDI MALOUMNI SVI TO ZNAMO, A I POVIJEST BILJEŽI SVE DOGAĐAJE U DRŽAVI I OKO NJE. HTJELI SU SRBI MNOGO CIJELU EXYU, A IZGUBILI SU NAJVIŠE.GOSPODINE. TO JE PRAVA ISTINE

  • Tankerman 23:26 05.Svibanj 2019.

    Mi kao većinski narod odgovorni smo pred bogom i pred međunarodnom zajednicom uljuđene Europe za sigurnost naših nacionalnih manjina. Ti gadovi koji misle da su veliki Hrvati, samo zato što šire nesigurnost među manjinama, samo ruše ugled Hrvatske i Katoličke ... prikaži još! crkve u Hrvata. Siguran sam da ih se i sam Bog stidi.

  • Avatar Luna Lipa
    Sarkazam. 11:21 05.Svibanj 2019.

    Nema to veze sa Srbima, nikom u ovoj državi nije dobro. Jadna je država u kojoj ulica vodi glavnu riječ. Ja sam Hrvat HRVI, ali nisam desno ni lijevo. Nisam član ni jedne partije ovdje je problem nekultura državne vlasti. ... prikaži još! Države kojoj smeta Šešelj (s pravom) a ne smetaju im Skejo i ostali Hasanbegovići. Od bivše države nismo se odmakli.