Top News
1269 prikaza

Upitali smo Keruma je li luzer, a on nam je prekinuo vezu

Željko Kerum
MIRANDA CIKOTIĆ/PIXSELL
Koalicijski partneri časte se uvredama, optužuju za nesposobnost i korupciju, no vlast u Splitu ne planiraju izgubiti

Željko Kerum, nekadašnji gradonačelnik Splita, i Andro Krstulović Opara opako su se posvađali zaboravivši da su Oparin HDZ i Kerumov HGS koalicija u splitskom Gradskom vijeću.

Kerum je nedavno izjavio kako "u gradu u proteklih godinu dana nije napravljeno baš ništa", a Opara je koalicijskome kolegi rekao kako su ti komentari "luzerske budalaštine".

Kerum nam je potvrdio navode rekavši kako "Opara ne da nije učinio ništa, nego je napravio i velike štete, uništio je plaže Kaštelet i Žnjan i Splićani se danas više nemaju gdje kupati". Kerum se, najvjerojatnije, referirao na uklanjanje bespravne gradnje na Žnjanu koja je, ruku na srce, mnogim Splićanima jako i smetala kao i na javni natječaj koji će prethoditi uređenju platoa. Drugi je problem dugotrajno loša situaciju na razrovanom Kašteletu gdje je ugrožen i prilaz u more, a stvari se ne miču sa mrtve točke.

Uvala Bene na Marjanu, Željko Kerum Uvala na Marjanu Top News Kerum: 'Je, moj nećak je dobio koncesiju, to je moje'

Nismo dobili više detalja jer na našu molbu da nam komentira Oparino dobacivanje o "luzerskim budalaštinama" Kerum je, bijesan što smo ga nazvali u ponedjeljak koji je ujedno i dan sv. Duje, napravio ono što svaki mudar političar napravi kada mu se baš i ne objašnjava građanima svoje postupke i izjave - poklopio je slušalicu. 

Za dalmatinski portal objasnio je kako opravdava takve svađe unutar koalicije koja, barem formalno, vlada gradom.

"Nisam ja s njim u koaliciji, nego s HDZ-om. On se može usporediti s Baldasarom. Baldasar je isto bio u SDP-u, pa kako je na kraju završio? Što je on to napravio u godinu dana? Ništa! Nije pokrenuo niti jedan projekt koji je vidljiv. Ponavljam ono što sam mislio, nije sposoban voditi Grad. Hoće li završiti mandat je njegova stvar, ali ovo što je do sada napravio i pokazao osim naslikavanja i velike glume da je fin i kulturan, nema veze s ičim", rekao je o Opari Kerum koji je gradonačelnika de facto optužio i za nepoštivanje propisa i korupciju. 

"Nemoguće je da on odobri 2,5 milijuna kuna grupi na Žnjanu bez odobrenja Gradskog vijeća. Nije smio ni 9 milijuna kuna bez natječaja. I sad će se on pozivati na red rad i transparentnost? U tome ja neću sudjelovati, u koaliciji jesmo, ali to su njegove odluke i za to on mora odgovarati, a neće vijećnici HDZ-a ni HGS-a", kaže Kerum koji, čini se, radi svojih principa i nezadovoljstva ne planira istupiti.

Split Bio jednom grad Kultura U Splitu danas žele biti sve što je Split jučer prezirao

"Da živimo u nekoj sredini gdje ideali i riječi u politici znače nešto, ovo bi bio kraj koalicije koju poznajemo. Ne samo sada, nego zauvijek. Međutim, ovaj teatar apsurda je nešto potpuno normalno u vladajućoj garnituri. Ne sumnjam da će onaj ‘kroše’ kojim se prijetilo u predizbirnoj kampanji, u određenom trenutku postati stvarnost, ali ni to neće poremetiti odnose među vladajućima. Jer, teatar apsurda ide dalje, karavane prolaze, a jedini ‘luzeri i budale’ u ovoj priči su građani, preko čijih se leđa na kraju ovo sve i prelama. Što interes spoji, to ni kroše ne razdvoji", rekao je o ovom kompliciranom političkom odnosu potpredsjednik SDP-a Split Damir Barbir za Dalmaciju danas.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • makan1210tahi 09:05 08.Svibanj 2018.

    dajte molim vas, pa dok je bio gradonaćelnik najveći uspijeh mu je bio što je napravio sina(njegova izjava)

  • Avatar Irinissa
    Irinissa 18:58 07.Svibanj 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com

  • jluci82 15:37 07.Svibanj 2018.

    Na recimo Islandu ne bi ni imao priliku se tako "pošteno"obogatiti-ne bi se ni on,a ni seka maknuli od lopate,krampa,a bogami i čuvanja ovaca.