Top News
20749 prikaza

Umirovljenike u zatvor, sportske tajkune za svece!

Luka Modrić
Davor Javorović/ PIXSELL
Dati bjanko podršku čovjeku optuženom za takva djela mogu samo oni koji ne žele vladavinu prava, koji Hrvatsku mrze

I tako, laž više nije laž, nego vijest. Lažna vijest, kako joj se sad tepa, ali ipak vijest. Laž, teška laž, prijesna laž, ogavna laž, pa čak i neistina odoše u zaborav. Novo doba traži nove termine. Laž, dakle, više nije negacija istine, negacija onog najboljeg u čovjeku, nego je ona vijest. Posve prihvatljivo sredstvo u svakodnevnoj komunikaciji. Još nedavno se jedan hrvatski političar, uhvaćen u laži, branio da on nikada ne laže, samo da ponekad ne kaže istinu. Danas je optužba da netko laže – smiješna.

Čovjek se samo koristi lažnom viješću. Štoviše, postoje posebne agencije koje proizvode i opskrbljuju političare lažnim vijestima, to je jedan od bolje plaćenih poslova. Pa je tako kao lažna vijest prepoznata ona da se premijeru Plenkoviću širom otvaraju vrata Europske komisije, da je vjerojatnost da će on postati njezinim predsjednikom vrlo velika.

Luka Modrić, Mamići i Vrbanović na sudu | Author: YouTube YouTube

Ta lažna vijest, kažu upućeni, proizvedena je i puštena u javnost da zastre izvještaj te iste komisije o Hrvatskoj, porazan dokument po Hrvatsku usput rečeno, u kojemu je razobličena sva impotencija Plenkovićeve vlade u provođenju nužnih reformi. Reformi koje je obećao Europskoj komisiji da će ih provesti, a nije ih proveo. A sad bi mu to trebalo poslužiti kao preporuka za mjesto šefa Europske komisije?!

Gore potpisanom se mnogo toga o čemu se može čitati ovih dana čini lažnom vijesti. Na primjer vijest da je predsjednica Republike Hrvatske, međunarodno priznate države, ukrašene Saborom, Vladom, slobodnim izborima, trodiobom vlasti i ostalom demokratskom bižuterijom, članicom Europske unije, da je, dakle, predsjednica te i takve države tijekom posjeta Argentini izjavila da su Hrvati u Argentini dijelili "sudbinu svoga naroda i za vrijeme trajanja bivšeg jugoslavenskog komunističkog režima, kojemu je smetalo svako isticanje nacionalnog imena, hrvatske zastave i grba ili ispovijedanje vjere".

U istom dahu predsjednica članice EU kazala je da su nakon Drugoga svjetskog rata mnogi Hrvati upravo u Argentini tražili i našli prostor slobode u kojemu su mogli svjedočiti svoje domoljublje i isticati opravdane zahtjeve za slobodom hrvatskoga naroda i domovine. To mora da je lažna vijest, jer teško je za povjerovati da danas u Europi postoji toliko glup narod, toliko zatucano društvo da za predsjednicu izabere osobu koja je u stanju izustiti takve laži i gluposti.

Luka Modrić, Mamići i Vrbanović na sudu Ozbiljno djelo Top News Zaboravni Modrić ispitan u Osijeku - prijeti mu zatvor

Jugoslavija, naime, nije bila uzorna demokratska država, ali se u njoj svatko mogao slobodno deklarirati Hrvatom, hrvatski grb i hrvatska zastava bili su isti kao danas, samo ukrašeni drukčijim detaljima, u crkvu se slobodno išlo (osim onih koji su imali nekakvih ambicija u Partiji) i crkve su se slobodno gradile, a kao kuriozitet može se spomenuti da je svake večeri pri odjavi programa zagrebačke radiotelevizije svirala hrvatska himna.

Nadalje, poznato je da je Argentina nakon Drugog svjetskog rata primila gomilu ustaških zločinaca, od Ante Pavelića naniže, pa reći da su ljudi koji su gradili koncentracijske logore i masovno ubijali Srbe, Rome i Židove, u Argentini našli prostor slobode u kojem su svjedočili svoje domoljublje u najmanju je ruku suludo. I zato gore potpisani vjeruje da je sve to lažna vijest koju je proizveo i pustio u optjecaj netko tko želi ozbiljno naštetiti Hrvatima i interesima Republike Hrvatske.

Kao što vjeruje da je lažna vijest i to da je hrvatska predsjednica na svečanoj večeri organiziranoj njoj u čast mirno, bez ikakve reakcije, saslušala govor nekog Argentinca koji je od nje zahtijevao da učini sve kako bi se promijenio onaj dio iz preambule Ustava RH koji govori o ZAVNOH-u, ustavima Narodne Republike Hrvatske i Socijalističke Republike Hrvatske, koji su bili temelj kasnijeg međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović | Author: Davor Javorovic (PIXSELL) Davor Javorovic (PIXSELL)

Posve je vjerojatno da takvo što može pasti na pamet nekom Argentincu, da je on doista pokazao nepoštovanje prema međunarodno priznatoj državi i njezinoj predsjednici, ali je posve nevjerojatno da predsjednica u tom slučaju nije demonstrativno napustila svečanu večeru, pa ovdje mora da je riječ o lažnoj vijesti. Jer, ponovimo, teško je povjerovati da u nekoj zemlji postoji toliko glupana koji bi za predsjednicu izabrali osobu koja bi dopuštala da svaka šuša vrijeđa državu kojoj je ona na čelu, pa tako i sve njezine građane.

S tim u vezi mora da je lažna vijest i ona o pismu podrške neke udruge žena kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Luki Modriću.

U Hrvatskoj je podignuta optužnica protiv Modrića zbog lažnog svjedočenja, dok se istodobno u Španjolskoj protiv njega vodi istraga zbog porezne prevare. Dati bjanco podršku čovjeku optuženom za takva djela znači samo jedno – željeti Hrvatsku bez vladavine prava, Hrvatsku u kojoj zakoni neće jednako vrijediti za sve, Hrvatsku u kojoj će postojati kasta nedodirljivih, u kojoj će neka umirovljenica završiti u zatvoru zbog neplaćenog telefonskog računa, ili televizijske pretplate, a nekakav nogometaš, sportski menadžer, gradonačelnik, tajkun i slična ekipa moći će nekažnjeno krasti milijune, utajivati porez, gaziti ljude na cesti i na moru i tako dalje.

Tjedan u Plenkijevoj Hrvatskoj Pregled tjedna Top News Biser godine - 'Žene ne bi trebale cinkati muževe nasilnike!'

Takvu Hrvatsku, vjeruje gore potpisani, žele samo oni koji je mrze, koji je ne žele vidjeti kao slobodnu, demokratsku, socijalnu državu, te zato smatra kako je i spomenuta podrška samo još jedna lažna vijest u moru lažnih vijesti koje nas svakodnevno zapljuskuju.

Premda, nije isključeno, postoji i vjerojatnost da su u međuvremenu Republika Hrvatska i hrvatsko društvo postali država i društvo po mjeri lažnih vijesti – lažna država i lažno društvo. To bi, konačno, dalo neki smisao svemu – predsjedničinim govorima, svečanim večerama i rođendanima njoj u čast, podrškama raznih udruga osumnjičenicima za kaznena djela, ratnim zločincima i sličnoj bratiji, nesposobnosti ove vlade i svih prethodnih vlada, riječju – hrvatskoj državnosti.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Joseph 09:17 18.Ožujak 2018.

    Bravo za novinara. Nacin na koji neki forumasi reagiraju je indikativno i potvrdjuje da je Edo pogodio u sridu. Osobno se nadam da se nadovezem na clanak da je velika laz da Hrvatska ide putem fasizma, da Hrvatska ne zeli ... prikaži još! procesuirati zlocince kako ratne tako i mirnodopske, da Hrvatska ne zeli zastititi zene i majke, da Hrvatska ne postaje religijski zatupljena, da Hrvatska oslobadja svecenike pedofile i smatra to opravdanim za razliku od drugih pedofila, itd itd nema vise mjesta za text.

  • mamaitata 08:04 18.Ožujak 2018.

    a jebiga danas je vladavina prava u nas samo za siromašne heheheheh

  • bosanac 11:32 17.Ožujak 2018.

    haj novinaru na kakanje sta ti znas o Hrvatima ....tebe je tito odgojio kao slugu..ahahha