Top News
8503 prikaza

Uhićenja u Istri pokazuju kako je godinama vladao IDS

1/2
PIXSELL
Cijela hijerahija zadužena za prostorno planiranje i dozvole je pod istragom, tako je to kad ista stranka drži sve ključeve kontrole od vrha do dna

Istra je pećina razbojnička. Ponavljao je to bivši IDS-ovac Damir Kajin, ali to uglavnom nije potkrepljivao ničim konkretnim. Prvo propast brodogradilišta Uljanik, a sad Uskokova uhićenja u Istri daju konkretnije obrise o načinu vladanja IDS-a koji je Istru godinama čvrsto držao u šaci. Tek lani birači su im poslali poruku u brojnim mjestima da im ih je puna kapa. Posljednja uhićenja i istrage protiv više od 20 osoba povezanih s upravom u Istarskoj županiji i gradiću Vodnjanu pokazuju razrađeni sustav vladanja koji je trajao godinama. Praktički cijela hijerahija nadležna za prostorno planiranje je uhićena zbog pogodovanja, izmjene planova, legalizacije bespravnih objekata... Istra se pretvorila u epicentar bespravne gradnje. Sad se pokazuje zašto su se bespravni graditelji osjećali tako komotno. Imali su zaštitu.

 | Author: Srećko Niketić/Pixsell Srećko Niketić/Pixsell

IDS je godinama neprikosnoveno, sve do lani, vladao Vodnjanom, koji ima više bespravnih nego legalnih kvadrata. Vodnjanski slučaj sigurno nije usamljen. Kad je hijerahija posložena po stranačkom ključu i sklona pogodovanju, dozvole za bilo što će biti izdane, a sve zamotano u teško raspetljivi birokratski celofan u kojem nitko nije kriv, svi su radili “po zakonu”, a objekti niču tamo gdje nikad nisu bili predviđeni.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 15:10 04.Srpanj 2022.

    Ids hdz

  • ianić 14:29 04.Srpanj 2022.

    Svi u ovoj zemlji imaju i trebali bi imati odgovornost, i političari i doktori i nastavnici i privrednici ..... ali što je s novinarima ???? Mene zanima kome i kad su odgovarali novinari ??? Kao prvo za loš, aljkav neistinit ... prikaži još! i nemaran rad, za laži, senzacionalizam .... Kome je Ivica Pandžić odgovarao a na dnevnoj bazi piše neistine, insinuira, podilazi .... Pa evo osim što će mio vjerojatno blokirati komentar volio bih taj odgovor