Top News
1733 prikaza

Ucjenjuju ga: Objavit će njegove golišave fotke

Donald Trump i Jeff Bezos
1/2
Chris Kleponis/DPA/PIXSELL
Trump i Bezos ne vole se javno, a mnogi tvrde da iza ove zadnje afere upravo stoji američki predsjednik

Šef Amazona Jeff Bezos optužio je izdavača National Enquirera za "ucjenu" u blogu u kojem je opisao kako su mu navodno prijetili da će objaviti njegove privatne, eksplicitne fotografije ako on i službeno ne potvrdi da njihovo izvještavanje nije bilo politički motivirano. 

Najbogatiji čovjek na svijetu i vlasnik The Washington Posta u siječnju je postao glavni motiv ovih tabloida nakon objave da se razvodi. Ubrzo nakon toga Enquirer je objavio "intimne poruke" koje su otkrile njegov odnos sa Lauren Sanchez, bivšom televizijskom voditeljicom. 

Bezos je u blogu napisao kako je unajmio istražitelja Gavina de Beckera "kako bi utvrdio motive mnogih neobičnih akcija koje je poduzeo Enquirer", kojeg izdaje American Media Inc (AMI). U bogu nazvanom "Ne hvala, g. Pecker", optužio je AMI da su mu rekli kako "imaju više mojih poruka i fotografija koje bi željeli objaviti ako ne prekinemo istragu", piše The Guardian. 

Jeff Bezos i MacKenzie Bezos MacKenzie Bezos Life Tko je žena koja će postati najbogatija na svijetu?

Naglasio je kako mu je vlasništvo Washington Posta donijelo niz neprijatelja među kojima i američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji ga često napada. Dok je David Pecker, šef AMI-a, zapravo dugogodišnji Trumpov pouzdanik. U prosincu su tužitelji u New Yorku AMI-u dali imunitet koji ih je spasio od daljnjeg progona u zamjenu za njihovu suradnju u istrazi o Trumpovoj predsjedničkoj kampanji i navodnim isplatama za ušutkavanje Playboyevog modela. AMI je tako priznao kako su se koordinirali sa njegovom kampanjom da bi "uhvatili i ubili", otkupili ali ne i objavili priču o Karen McDougal, modelu koja je tvrdila kako je imala vezu sa Trumpom. 

Priznali su kako su radili u "suglasnosti" sa kampanjom da joj se plati 150.000 dolara za priču i zatim ju zataškali. Kako pak piše Bezos njihov šef sadržaja Dylan Howard prijetnje je emailom poslao Bezosovom odvjetniku, Martinu Singeru

"U interesu utjecanja na situaciju, a kako je The Washington Post zatrovan objavljivanjem nedokazanih glasina o inicijalnom izvješću National Enquirera, htio bih Vam opisati fotografije koje smo dobili tijekom naše istrage", stoji u emailu kojeg je Bezos prenio u cijelosti. 

Objavio je tako i one skrivene privatne informacije, pa tako i napise kako je Enquirer došao u posjed "selfija ispod pojasa, tj. fotografiju intimnog područja kao i još devet ostalih fotografija". Uključuje to i selfie, fotografiju Bezosa bez majice s telefonom u ruci "sa vjenčanim prstenom", selfi cijelog tijela u donjem rublju, i fotografije i poruke od Sanchez.

"Neće ni jednom uredniku biti ugodno slati ovakve emailove. Nadam se da će zdrav razum prevladati i to brzo", navodno je napisao Howard.

Jeff Bezos s bivšom suprugom Osveta Life Najbogatiji na svijetu: Trump mu je smjestio seks aferu?

U svoj je blog Bezos uključio i email od Jona Finea, odvjetnika AMI-a, koji je tražio "javnu, dogovorenu potvrdu od strane Bezosa, objavljenu putem uzajamno prihvatljivih medija, koja će potvrditi da nemaju nikakvih saznanja ili osnova da je njihovo praćenje bilo politički motivirano ili pod utjecajem političkih snaga, te sporazum da takvih mogućnosti neće ni biti". 

Predloženi dogovor u emailu je glasio: "AM pristaje da neće objaviti, distribuirati, dijeliti ili opisivati neobjavljene poruke i fotografije".

"Umjesto da podliježem iznuđivanju i ucjeni odlučio sam objaviti točno ono što su oni poslali meni, unatoč osobnoj cijeni i sramoćenju kojim mi prijete. Ovdje je riječ o puno važnijim stvarima. Ako ja u svom položaju ne mogu stati na kraj ovoj ucjeni, kako mogu drugi ljudi'", napisao je. 

Nastavio je Bezos i rekao kako ni jedan pravi novinar ne bi predložio ništa poput onog što se predlaže njemu. "Neću objaviti neugodne informacije o vama ako vi učiniti nešto za mene. Ako to ne napravite brzo, objavit ću te neugodne informacije", je ucjena, napisao je Bezos.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.