Top News
24278 prikaza

Ubojica Hrvata otkriva zašto je postao kriminalac

Čaba Der
Screenshot
Tražen po cijeloj Europi zbog niza brutalnih smaknuća, sada nudi opravdanja za svoje zločine

Čaba Der, poznat i pod nadimkom Nasmijani ubojica, uhićen je 1. ožujka ove godine u Pragu zbog naručenog ubojstva Nebojše Markovića te još dvije likvidacije, u Nizozemskoj i Mađarskoj, u ekskluzivnom razgovoru za mađarski portal Ripost otkrio je kako je postao ubojica.

Trenutačno je iza rešetaka u Mađarskoj, a na pitanja je odgovarao preko odvjetnika Daniela Trana. Ispričao je kako je odrastao u teškim uvjetima, da je u njegovoj obitelji bilo nasilja te da ga je to odvelo u podzemlje gdje je s vremenom postao zločinac. 

Očevid Zločini Top News Dragi Hrvati, mi ubijamo više nego lani!

"U podzemlju ne postoji mjesto za sjednuti i porazgovarati, već samo situacije gdje morate ubiti ili će vas netko ubiti. Oni koji žive u organiziranom podzemlju znaju da u svakom trenutku mogu izgubiti glavu. Svatko se može naći u situaciju u kojoj zna da može umrijeti i zbog toga mora birati ili jedno ili drugo", rekao je Der.

Podsjećanja radi, Čaba Der uhićen je 1. ožujka u hotelu “Amadeus” u Pragu. Kod Dera su pronađeni lažirani dokumenti, dva pištolja, prigušivač i streljivo, kao i oprema za maskiranje - perika i naočale. Der se od tada nalazi u pritvoru.

Čovjek s pištoljem ISTINITA PRIČA Life Mračna ispovijest: "Ubio sam svoju mamu"

Nakon što je Nizozemska povukla zahtjev za izručenjem pala je odluka na Mađarsku kao lokaciju gdje mu sudi zbog ubojstava. 

Der je ozbiljnu kriminalnu karijeru započeo likvidacijom Branislava Jelačića, u maju 2004. godine. Zbog toga je iza rešetaka proveo malo manje od 13 godina.

Sudjelovao u ranjavanju Nebojše Stojkovića

Prema podacima španjolske policije, Čaba je 28. kolovoza 2017. godine u Barceloni prišao vođi rakovičkog klana Nebojši Stojkoviću. Pucao mu je četiri puta u glavu i prsa, a prst je odsjekao u znak opomene. 

Nizozemska: Ubio Ivana Serdarušića

Dera traži nizozemska policija koja ga tereti da je 30. srpnja prošle godine u centru Amsterdama ubio Ivana Serdarušića. U prilog tome objavljena su dva snimka. Na snimci iz talijanskog restorana gdje je počinjeno ubojstvo vidi se ubojica maskiran u turista kako ulazi i izlazi nakon što je ubio Hrvata. Na drugom snimku vidi se Der nekoliko minuta kasnije nedaleko od mjesta zločina, kako hoda ulicom obučen u bijelu majicu i kratke hlače.

Mađarska: Natjerao biznismena da klekne i ubio ga

Dera mađarska policija traži zbog sumnje da je 20. rujna prošle godine u Budimpešti ubio biznismena Lasla V. Mediji u Mađarskoj navode da je Der biznismena ubio na parkingu na periferiji Budimpešte tako što ga je primorao da klekne i pucao mu u glavu. Tijelo Lasla V. bacio je u obližnji potok i pobjegao, a u automobilu ubijenog nađeni su droga i novac. Sumnja se da su došli u sukob zato što mu je Čaba pokušao prodati drogu pomiješanu sa zaslađivačem.

Podsjećanja radi, početkom veljače ove godine u Budimpešti je uhićena i Niki (30) za koju se sumnja da je bila u emotivnoj vezi sa plaćenikom Čabom Derom. Ona je privedena u glavnom gradu Mađarske, gdje je navodno bila u posjeti baci. Mađarska je prva od spomenutih država koja je za Derom raspisala potjernicu, tjedan dana nakon ubojstva Lasla.

Srbija: Ubio Beograđanina ispred kuće

Široj javnosti postao je poznat 5. siječnja 2019. godine kada je hladnokrvno ubio Nebojšu Markovića na Banovom brdu u Beogradu. Kamere sa susjedne zgrade snimile su ga dok je u bijeloj jakni i s osmijehom na licu prišao Markoviću i ubio ga. Ispostavilo se da je ubio pogrešnog i da obitelj Marković kao i stvarna meta žive u istoj zgradi. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 18:29 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • BlackRaven 23:09 28.Studeni 2019.

    ne vidim bas da je ubio on ijednog hrvata.

  • BESTpartizan 10:49 27.Studeni 2019.

    u komunizmu bi ovaj ćelavac klesao kamenja na golom otoku