Top News
260 prikaza

"U javnosti su stvorene tenzije, atmosfera je odlična"

U hotelu Sheraton održava se središnji odbor HNS-a
Marko Lukunić (PIXSELL)
Koalicija je, kaže Vrdoljak, sigurna, a neće se zaustaviti niti obrazovna reforma

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je u petak kasno navečer, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem, da je koalicija stabilna i da će premijer za dan ili dva sazvati sjednicu Posebnog stručnog povjerenstva koje bira čelnika Ekspertne radne skupine za provođenje obrazovne reforme.

"Koalicija je stabilna. Konstatirali smo da je u javnosti stvorena tenzija, a atmosfera je zapravo bila odlična", rekao Vrdoljak nakon sastanka koji je završio desetak minuta nakon 23 sata.

Vrdoljak je kazao da se razgovaralo o nizu tema, pa i o članovima Ekspertne radne skupine za provođenje obrazovne reforme, ali nije htio reći hoće li Matko Glunčić, oko koga su se zadnjih dana lomila koplja, biti voditelj te skupine.

Dodao je da će premijer Andrej Plenković za dan ili dva sazvati sjednicu Posebnog stručnog povjerenstva koje bira čelnika ERS-a.

Prije sastanka Vrdoljak je kazao da se može o svemu razgovarati, ali da HNS neće dopustiti da se zaustavi obrazovna reforma.

Premijer Andrej Plenković ranije je rekao da provedba kurikularne reforme nije tema oko koje bi se trebali preglasavati, nego nalaziti rješenje koje će omogućiti funkcionalni nastavak obrazovne reforme.

"Moj je stav da ovo nije tema oko koje bi se trebali preglasavati, nego nalaziti rješenje koje će omogućiti funkcionalni nastavak obrazovne reforme", rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a odgovarajući na pitanje novinara je li odustao od Matka Glunčića kao kandidata za voditelja ERS-a, s čime se ne slaže HNS i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Plenković je nakon sjednice HDZ-a u Banske dvore došao s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, a kasnije im se priključio Vrdoljak.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.