Top News
637 prikaza

U HDZ-u se uvijek pobrinu da neke stvari ne prođu glatko

Tjedan u Plenkijevoj Hrvatskoj
express
Pobunjeni HDZ-ovci počeli su se ponašati kao i pobunjeni SDP-ovci koji 'ruju' protiv Bernardića

Još jedan tjedan iza nas prošao je u znaku Istanbulske konvencije, teme oko koje se zagovornici i protivnici i dalje javljaju. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović boravila je u Argentini i Čileu, gdje se nije baš proslavila svojim izjavama, suđenje Marini Lovrić Merzel nikako da se makne s mrtve točke, Josipa Rimac postala je šefica radne skupine za Zakon protiv sukoba interesa, a nakon teške bolesti napustio nas je jedan od najomiljenijih generala Hrvatske vojske, general Petar Stipetić.

Istanbulska konvencija

Andrej Plenković odlučio je da se Istanbulska konvencija mora ratificirati, pa je okupio predsjedništvo na kojem su raspravljali o toj temi. Iako među HDZ-ovcima ima puno onih koji nisu sretni s Istanbulskom konvencijom i ne žele da se ona ratificira, Plenković je čini se dio njih uspio uvjeriti kako u konvenciji nema rodne ideologije, pa su se u narednim danima mogli čuti daleko umjereniji komentari iz HDZ-a o Istanbulskoj konvenciji. Da ne prođe sve glatko pobrinuo se Davor Ivo Stier, politički tajnik HDZ-a, koji je čak iz Argentine poslao pismo članovima stranke kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo i suprostavio se Plenkoviću. Nakon njega je ostavku podnio šef HDZ-a iz Kistanja, javili su se utemeljitelji HDZ-a iz Zadra... Pobunjeni HDZ-ovci počeli su se ponašati kao i pobunjeni SDP-ovci koji 'ruju' protiv Bernardića.

Više o svemu pročitajte ovdje

Predsjednica u Južnoj Americi

Kolinda Grabar Kitarović otputovala je u Argentinu i Čile gdje se susrela s tamošnjom hrvatskom zajednicom. Činilo se kako će to biti protokoralni susret predsjednice i raseljenih Hrvata, no uslijedile su kontroverzne izjave. Predsjednica je rekla kako su nakon 2. svjetskog rata mnogi Hrvati upravo u Argentini tražili i našli prostor slobode u kojem su mogli svjedočiti svoje domoljublje, a na brojne reakcije nije trebalo dugo čekati. Oporba i brojne udruge podsjetile su da su nakon rata u Argentinu bježale ustaše, a ne domoljubi. Javili su se i iz Centra Simon Wiesenthal, odnosno njegov direktor Efraim Zuroff

Više o svemu pročitajte ovdje

Suđenje Marini Lovrić Merzel

Bivšoj sisačkoj županici Marini Lovrić Merzel trebalo je početi suđenje no čini se kako na relaciji USKOK-Ivan Turudić postoji više prepreka. Sudac Turudić prvo je odbio nagodbu sa Željkom Žužićem, potom je USKOK zatražio Turudićevo izuzeće, no i to je odbijeno...

Više o ovoj pravnom zavrzlami pročitajte ovdje

Josipa Rimac i sukob interesa

Ako u Hrvatskoj postoji osoba koja nikako ne bi smjela biti u radnoj skupini za izradu novog Zakona o sukobu interesa, onda je to Josipa Rimac, koja je kao gradonačelnica Knina i sama bila suočena s takvim optužbama. No, Josipa Rimac ne samo da je ušla u tu radnu skupinu - ona je i šefica te iste radne skupine.

Više o tom nevjerojatnom imenovanju pročitajte ovdje

Umro Petar Stipetić

General Petar Stipetić preminuo je u bolnici gdje se liječio od posljedica moždanog udara. Stipetić je bio jedan od najomiljenijih hrvatskih generala. Bio je legendarni zapovjednik sektora Sjever pod čijim vodstvom su oslobođeni Glina i Petrinja. Od 2000. do 2003. bio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Ovdje pročitajte intervju kojeg je dao tjedniku Express, a ovdje više o njegovom ratnom putu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.