Top News
401 prikaza

Trumpov sin od ruskih odvjetnika dobivao informacije o Hillary

Donald Trump Jr.
REUTERS
New York Times tvrdi da su i šef Trumpove kampanje Paul Manafort i Trumpov zet Jared Kushner bili na tom sastanku

Sin američkog predsjednika Donalda Trumpa, Donald Trump Jr. susreo se s odvjetnicom povezanom s Kremljom, nakon što su mu obećane informacije štetne za demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton, objavio je u nedjelju New York Times (NYT), a prenosi Reuters.

New York Times tvrdi da su i šef Trumpove kampanje Paul Manafort i Trumpov zet Jared Kushner bili na tom sastanku.

Times je citirao izjavu Donalda Trumpa Jr-a u kojoj on priznaje sastanak s ruskom odvjetnicom Natalijom Veselnitskajom.

Vladimir Putin i Hillary Clinton Osobno upleten Top News NBC: Putin hakirao izbore jer se htio osvetiti Hillary

"Nakon uvodnih prigodnih pozdrava, ona je izjavila kako ima informaciju da su pojedinci povezani s Rusijom financirali Demokratski nacionalni odbor i podržali gospođu Clinton", izjavio je Donald Trump Jr. za Times.

"Njezine tvrdnje bile su nejasne, dvosmislene i nisu imale nikakva smisla, niti su bile poduprte detaljima i popratnim informacijama, pa je ubrzo postalo jasno kako informacije koje iznosi nisu razumne", rekao je Trump Jr.

Reuters je ranije u nedjelju prenio tekst New York Timesa u kojemu se navodi da se Trumpov tim s Veselnitskjom sastao 9. lipnja 2016. godine, nakon što je Trump nominiran za republikanskog predsjedničkog kandidata. Donald Trupm Jr. potvrdio je da je sastanak održan i da su na njemu bili  Manafort i Kushner. Kazao je da se uglavnom razgovaralo o posvajanju ruske djece u SAD-u. 

Navodi o povezanosti Trumpove predsjedničke kampanje s Rusijom zasjenili su prvih pet predsjedničkih mjeseci Donalda Trumpa, odvraćajući pozornost javnosti od pokušaja republikanaca u Kongresu da revidiraju američke zdravstvene i porezne sustave.

Kremlj je odbacio zaključak američkih obavještajnih agencija da je Moskva pokušala djelovati u Trumpovoj korist, koristeći se hakiranjem poruke e-pošte utjecajnih članova Demokratske stranke.

Donald Trump je više puta zanijekao bilo kakvu suradnju s Rusima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.