Top News
398 prikaza

Trumpa napustio i "dežurni raspikuća"

Donald Trump
REUTERS
Na svojoj poziciji zadržao se jako kratko, a ostat će više zapamćen po basnoslovnim iznosima potrošenima na letove nego po zakonima koje je predložio

Američki ministar zdravstva i socijalne zaštite Tom Price podnio je ostavku zbog umiješanosti u aferu privatnog korištenja čarterskih letova za obavljanje vladinih poslova, priopćila je Bijela kuća. 

Trump je malo prije toga rekao da će o Priceovu položaju odlučiti u petak tijekom dana.

Don Wright, zamjenik koji vodi Ured za prevenciju bolesti i promicanje zdravlja, obnašat će dužnost do imenovanja novog ministra.

Portal Politico, koji je otkrio aferu, nabrojao je najmanje 26 Priceovih putovanja privatnim zrakoplovima od početka godine za koje je potrošeno više od 400.000 dolara.

Komunist u američkoj vojsci Spenser Rapone Top News Jedan komunist ozbiljno je razljutio Amerikance

Napose je upitan let iz Washingtona u Philadelphiju i natrag zrakoplovom unajmljenim za 25.000 dolara, premda postoji velik broj letova između tih dvaju gradova na istočnoj obali, prenosi Hina.

Usprkos brojnim aferama koje se vezuju za Donalda Trumpa, američki predsjednik je i dalje na svojoj funkciji, ali zato ispaštaju njegovi suradnici. Čini se da Trump i u Bijeloj kući rado izgovara riječi "otpušten si!", kao što je to činio u svom reality showu The Apprentice.

U međuvremenu su ga napustili brojni bliski ili manje bliski suradnici, a zasigurno je najvažniji odlazak Stephena Bannona, bivšeg urednik desničarskog Breitbarta i iznimno bitnog savjetnika u Bijeloj kući. Međutim, u kratkom mandatu je Trump potjerao mnoštvo drugih suradnika.

Paul Horner Paul Horner Top News Najveći tvorac lažnih vijesti pronađen je mrtav

Šef komunikacija Anthony Scaramucci zadržao se na svojoj funkciji samo desetak dana prije nego mu je uručen otkaz. Čini se da je zapečatio svoju sudbinu kad je nazvao reportera New Yorkera i propisno izvrijeđao šefa Trumpovog kabineta Reincea Priebusa, bliskog suradnika Stephena Bannona i brojne druge suradnika u Bijeloj kući. Natjeralo je to Priebusa da podnese ostavku. Trump je vijest o njegovoj smjeni objavio na Twitteru, ali nije naveo razloge smjene. 

Američki predsjednik je rekao da je ponosan na Priebusov dotadašnji rad, ali je na njegovu poziciju postavio Johna Kellyja, dosadašnjeg ministra unutrašnjih poslova.  Inače, samo nekoliko dana ranije, Scaramucci je optužio Priebusa za odavanje informacija o njegovim financijama. Zbog Scaramuccija je prethodno otkaz dao Sean Spicer, glasnogovornik Bijele kuće.

Nastavak pročitajte na idućoj stranici.

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.