Top News
1768 prikaza

Trump u Hrvatsku šalje golfera i trgovca nekretninama

Julieta Valls Noyes i Robert Kohorst
Twitter
On je novi američki veleposlanik u Hrvatskoj, koji je Trumpu u kampanji donirao oko 200 tisuća dolara

Robert Bob Kohorst jedan je od najvećih američkih poslovnjaka u poslovima s nekretninama, ljubitelj je golfa, blizak je predsjedniku Donaldu Trumpa, poznat je i po dosta desnim stavovima i ono što je za Hrvatsku dosta važno - novi je američki veleposlanik u Hrvatskoj.

Na toj je poziciji zamijenio Julietu Valls Noyes, a zanimljivo je kako Kohorst nikad nije radio ništa što ima veze s diplomacijom, i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći na svojoj poziciji u Hrvatskoj. 

Kohorstova biografija puna je "k'o šipak": 

bio je direktor tvrtke United Investors Real Estate, generalni partner u kompaniji United Investors Growth Properties, a trenutno je i direktor u maloj banci Professional Business Bank iz Kalifornije. Devedesetih godina bio je direktor u Shark Golfu, koja inače proizvodi golfersku opremu omiljenu Donaldu Trumpu. Bio je i direktor u Maqueraede Internationalu što se bavi proizvodnjom kostima za Dan vještica. 

Diplomati su iznad zakona zemlje domaćina Izbjegavaju kazne Top News Diplomati s imunitetom smiju prijetiti, voziti pijani, gaziti ljude...

Kohorst je završio studij računovodstva u Daytonu, doktorirao je pravo na Sveučilištu u Michiganu, a u Bijeloj kući ističu da je pomagao brojnim javnim i obrazovnim institucijama. Veliki je i donator Republikanske stranke, kojoj je samo lani dao 600.000 dolara. Donaldu Trumpu je za kampanju donirao 194 tisuće dolara, a novac je donirao i Mittu Romneyu 2012. kada se natjecao za predsjedničkog kandidata. Kao i Bob, tako i njegova supruga Shelley Allen također izdašno donira Republikansku stranku. Oboje su dali po 50.000 dolara Romneyu, a njhov novac su dobili i Marc Rubio i Ted Cruz.

Kohorst ima dva sina, Kevina i Matta i oboje rade u Everest Propertiesu.

Glavna Kohorstova kompanija, Everest Properties, navodi kako je uložila više od 200 milijuna dolara u 650 nekretninskih projekata te kako im portfelj danas vrijedi oko pola milijarde američkih dolara. Hvale se time da su uvijek spremni pomoći investitorima koji žele prodati neku nekretninu da bi došli do novca, objavio je Tportal.

Kohorstov Everest Properties, jedna je od najvećih američkih tvrtki koje se bave iznajmljivanjem stanova i skladišta, kao i kupnjom i preprodajom zemljišta za razne svrhe.

Njegova je tvrtka bila pod udarom kritika, jer je Everest zaradio milijune u jeku krize kada su Amerikanci na rubu bankrota u bescijenje prodavali kuće i stanove kako bi preživjeli i vratili dugove. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.