Top News
1165 prikaza

Trump pokazuje 'mišiće' preko Koreje

Donald Trump
REUTERS
Sjeverna Koreja testirala je rakete, a Amerikanci su odlučili pokazati da su i dalje svjetska sila

Američki bombarderi izveli su u subotu u Južnoj Koreji vježbu gađanja u obliku demonstracije sile, leteći blizu međukorejske demarkacijske linije, nakon testiranja rakete iz Pjongjanga, objavilo je južnokorejsko ministarstvo obrane.

U toj rijetkoj vježbi, dva lansera B-1B raspoređena u zračnoj bazi Andersen u Guamu, približila su se kopnenoj i militariziranoj granice sa Sjeverom, prije nego su se vratila istim putem, izvijestila je novinska agencija Yonhap.

Vježbom se željelo "oštro reagirati na niz lansiranja balističkih raketa Sjeverne Koreje", objavilo je južnokorejsko ministarstvo u priopćenju.

Četiri američka i južnokorejska lovca-bombardera sudjelovala su u toj vježbi vođenoj u okrugu Yeongwol, nekih 80 kilometara južno od međukorejske granice, objavila je južnokorejska vojska.

Sjeverna Koreja testirala je interkontinentalni balistički projektil prvi put u utorak, na Dan američke neovisnosti i objavila da je sada sposobna gađati ciljeve u bilo kojem dijelu svijeta, pa tako i američki kontinent. 

SAD i Južna Koreja u srijedu su na to testiranje, koje je osudila međunarodna zajednica, odgovorile simultanim ispaljivanjem balističkih projektila tijekom vojne vježbe koja je simulirala napad na komunistički režim Sjeverne Koreje. Američko ministarstvo obrane objavilo je u petak da će uskoro testirati svoj proturaketni štit THAAD na Aljasci. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • robert.40 19:28 10.Srpanj 2017.

    srpska posla amerika pokazuje misise protiv sjeverne koreje,zasto nepromislis prijr nego nesto,napises.