Top News
8247 prikaza

Tko je Zekanović koji bi Pupovca potjerao na traktoru?

Zagreb: Zekanović i Tomašić traže blokadu pregovora sa Srbijom o ulasku u EU
Patrik Macek (PIXSELL)
Imao je brojne mete tijekom svog političkog rada, ali sada se okrenuo i protiv nacionalnih manjina

Milorad Pupovac je u srijedu navečer izgubio živce u Saboru. Isprovocirali su ga prethodni govornici. 

"Kao što smo čuli danas ovdje, i prošlo je kao da nitko ništa nije rekao, a sve veliki kršćani, sve iznimni katolici i hrvatski suverenisti, koje ugrožavaju pe*eri, Srbi i ne znam tko drugi! A tko ih ugrožava? Oni sami! Neostvareni, neiživljeni pe*eri! U moralnom i svakom drugom smislu te riječi! Neostvareni Hrvati koji nisu u stanju shvatiti da im nisu Srbi koji su ostali živjeti u Hrvatskoj i koji predstavljaju Srbe problem, problem su oni sami. Ne znaju tko su, što su, kuda će i kako sa sobom. Pa tako kao što su jučer pljuvali po Beogradu, danas pljuju po Bruxellesu. A sebe nikako da pogledaju tamo gdje se treba pogledati – u očima drugih ili u ogledalu. To su ti suverenisti koji navodno nude mogućnost, kao što to čini naš junak koji druge proglašava homoseksualcima i bježi van iz ovoga Sabora, Zekanović... Sramota me dijeliti ovu dvoranu sa ljudima koji tako misle i tako govore o drugim ljudima. I oni bi ovoj zemlji trebali donijeti prosperitet? Oni bi ovoj zemlji trebali osigurati pravi identitet? Slobodarstvo? Zapravo nas vraćaju u crni mrak. Zato ovo doista nije pitanje jesu li ljudi koji su radili ovaj posao koji im je povjerila Vlada napravili taj posao kako valja. Ovo je priča o onima koji su skupljali potpise i koji su vodili kampanju. Koji su se služili najnedopuštenijim sredstvima da jedva skupe potpise, a onda se jedan profesor ustavnoga prava poziva na volju naroda. Jeste. Svaka hulja se danas može pozivati na volju naroda. I zato nam jeste tako kako nam jeste i bit će nam tako sve dotle dok narod ne prozre te hulje", rekao je Pupovac. 

Prosvjed za Istanbulsku konvenciju Manipulacije Top News Laži o Istanbulskoj konvenciji koje se šire Hrvatskom

Zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović održao je u četvrtak u Saboru press konferenciju na kojoj je komentirao Pupovčev istup. Zekanović je izjavio da mu je žao što Pupovac 1995. godine nije na traktoru pobjegao u Beograd. A njegov politički background je prilično zanimljiv. Rođen je 1974. godine u profesorskoj obitelji, a i on je diplomirao geografiju i radio u srednjim školama u rodnom Šibeniku. 

A onda je dobio posao iz snova - zaposlio se u županijskoj Javnoj ustanovi za zaštitu prirode. 

I evo o čemu je taj stručnjak za zaštitu prirode svojedobno bulaznio, dok je neuspješno prikupljao bodove za gradonačelnika: izmislio je projekt 'izgradnje šibenskog aerodroma Pokrovnik'. I to ni manje - ni više nego kilometar i pol od Nacionalnog parka Krka, tako da bi avioni pri svakom slijetanju i polijetanju preletjeli iznad slapova na kojih stotinjak metara visine. 

Diplomirani hrvatski geograf i zaštitnik hrvatskog bisera prirode prije godinu dana branio svoju genijalnu hrvatsku ideju.

Milorad Pupovac Pupovac direktno Top News "Penava je marioneta politike koja priziva mračnu prošlost"

"Ako Zadar i Split proširuju svoje zračne luke, zašto onda Šibenik ne bi imao svoj vlastiti aerodrom koji bi stajao desetak milijuna eura. Upravo danas pričamo o potencijalnoj zračnoj luci, a jučer je bilo otvaranje Zračne luke Franjo Tuđman. Ona godišnje prekrca oko 2,5 milijuna putnika, a napravljena je za pet milijuna putnika. Vrijednost te investicije bila je oko 300 milijuna eura, a nitko u Hrvatskoj nije doveo u pitanje je li ta investicija potrebna", govorio je Zekanović i kao pravi državni uhljeb, nastavio se razbacivati državnim novcem:

"Iako zvuči moćno, zračna luka i nije toliko skupa investicija. Pista, signalizacija, odnosno nekakva procjena investicije je desetak milijuna eura. Mi u Šibeniku imamo brzorastući turistički sektor i trebali bismo tražiti dodatne kapacitete u zračnom prometu. Svaka infrastruktura je preduvjet razvoja bilo kojeg razvoja, a zračna luka bi brendirala Šibenik", rekao je Zekanović, koji u privatnom sektoru nikad nije zaradio ni lipe. 

Zgodno je danas pročitati i kako je, kad je ulazio u Sabor zahvaljujući HDZ-u, govorio o suradnji HRAST-a i HDZ-a. 

"HDZ i Hrast su stranke koje su programski i svjetonazorski bliske, a odnosi između stranaka se definiraju upravo prema programima, bez obzira na vodstvo stranke. Odnosi vodstva HDZ-a i Hrasta su definirani predizbornim dogovorom te mogu kazati da smo iznimno zadovoljni komunikacijom."

Obećavao je Zekanović štošta kad je ulazio u Sabor. Da će se brinuti o demografskoj slici Hrvatske, da će se truditi pripomoći životu 'malog' čovjeka, brinuti za potrebite... 

Kad nije u Saboru, Zekanović se bavi pokretanjem Društva za zaštitu šibenske baštine 'Juraj Dalmatinac', pa osnivanjem Hrvatskog katoličkog društva biskup Srećko Badurina i članstvom u Vijeću za laike u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Njegov šef Ilčić pak iščitava hrvatske suvremene pisce i zaokružuje u njihovim knjigama nepodobne rečenice. 

Hrvoje Zekanović Raskol Top News Zekanovićevo zbogom Plenkiju - Gdje je sad većina?

Borio se Zekanović i protiv Istanbulske konvencije, smetao mu je i onaj već zaboravljeni sporazum iz Marrakecha gdje je on bio jedini protivnik iz Hrvatske, sada je iz nekog razloga odlučio napasti i Pupovca. Upućeni će reći da je Pupovac bio jedan od najzaslužnijih za međunarodno priznavanje Hrvatske. Franju Tuđmana je redovito pratio na brojne konferencije kako bi se moglo dokazati Europi i svijetu da Hrvatska pazi na Srbe, a Pupovcu zasigurno nije bilo lako preživjeti Domovinski rat u Zagrebu gdje mu je povremeno i život bio ugrožen. 

Zekanović je u to vrijeme bio u srednjoj školi ili na fakultetu, rođen je 1974. godine i tijekom rata je bio idealan kandidat za odlazak na bojišnicu, ali nigdje se ne spominje njegov ratni put. Čak ni na službenim stranicama Hrasta, u njegovom službenom životopisu, nema ni riječi o sudjelovanju u Domovinskom ratu. Oni su vjerojatno prvi koji bi na sva zvona razglasili bilo kakvo sudjelovanje, bilo kakav ratni put.

Kako je to opisao jedan naš sugovornik, inače odlično upućen u Zekanovićev lik i djelo: "Ma, pustite njega. On je Srbe mogao proganjati samo po plesnjacima za vrijeme rata".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Milan.banijac 08:27 16.Veljača 2019.

    TEBI JE TO SAMO PROŠLOST, A NAMA JE DUGOTRAJNO SJEĆABJE NA KRVOLOČNOST.

  • jc1002@yahoo.com 15:27 15.Veljača 2019.

    Nisam siguran po čemu je ovaj čovjek različit od ijednog drugog hrvatskog političara, pogotovu iz stranaka anti-jugoslavenstva. Pravo pitanje je što je točno uzročilo toliku mržnju prema ne-Hrvatima... nizak standard, prisustvo Srba, režimska represija nad civilima, nastavak ustaške porodične tradicije iz WW2????

  • Milan.banijac 15:03 15.Veljača 2019.

    ZEKO, NIKAD NIJE KASNO UPALITI TRAKTOR I OTIĆI.