Top News
37656 prikaza

Tko je sutkinja koja je Komšića osudila na 30 godina?

David Komšić
1/7
Marko Lukunić/PIXSELL
Dugogodišnja sutkinja na najtežim predmetima odlučna je istjerati pravdu

Sanja Mazalin relativno je samozatajna sutkinja zagrebačkog županijskog suda. Njene fotografije ne krase tekstove o modi ili obitelji, ali o slučajevima gdje je ona izricala presudu, javnost zna jako puno. 

Presuda Davidu Komšiću zbog brutalnog ubojstva Kristine Krupljan u ponedjeljak tek je posljednji u nizu slučajeva kojima je predsjedala ova iskusna sutkinja. Naime, ona je godinama radila kao šefica Kaznenog odjela zagrebačkog Općinskog suda, da bi prije nekoliko godina prešla na Županijski sud.

David Komšić Fotogalerija Top News Oči ubojice Komšića kad je čuo kolika je kazna

"Sanja kao sutkinja je iznimno strpljiva osoba. Njen jedini cilj je prikupiti sve činjenice da bi mogla donijeti najpravedniju moguću presudu. Poznata je po tome što dopušta dodatna vještačenja, a sve kako bi imala što potpuniju sliku događaja. Sve to ona radi s jako puno obzira. Trebate imati u vidu da je ona sutkinja odjela za mladež. To znači da su ili počinitelji ili žrtve mlade osobe. Svaka njena presuda jest nešto stroža, ali ona uvijek ponavlja da kazna mora imati i preventivnu dimenziju", opisao ju je iskusni novinar Vilim Cvok.

Na izricanju presude Komšiću sutkinja je dodala i da ako želimo pošten svijet, u kojemu nulta tolerancija na nasilje nije samo slovo na papiru, trebamo reći da roditelji imaju ključnu ulogu u odgoju djece. 

"A pogotovo tinejdžere nije dobro preliberalno odgajati. Djeci je nužno postaviti granice. Kad svi uočimo neki problem, neku agresiju, nemojmo problem ignorirati", piše 24sata.

Jedan malo stariji slučaj pokazuje svu težinu predmeta kojima se bavi sutkinja Mazalin. U ljeto 2014. godine je osudila Snježanu M., majku dvoje djece, na dvije i pol godine zatvora. Njen zločin? Podvođenje djeteta. Snježana je jednoj 16-godišnjakinji organizirala seksualne susrete sa četvoricom muškaraca u Zagrebu i Varaždinu i masno im to naplaćivala.

Mladić ljutito vozi auto Okrutno Life Ubijaju ljude jer im je to - jeftinije

"Iako je djevojka imala tek 15 godina i pobjegla je s liječenja vi ste ju primili u svoj stan, našminkali je i odveli na frizuru, te ju podvodili muškarcima za 100 eura po satu. Zato vam je kazna od dvije i pol godine primjerena. Onaj tko ne zna poštivati tuđu djecu neće ni svoju", kazala je tom prilikom sutkinja Mazalin, a prenio je Novi list.

"David Komšić ni u jednom trenutku nije iskazao kajanje i to je posebno zabrinjavajuće. Ali sad konačno mora preuzeti odgovornost. Ovo je poruka i da će počinitelji biti pravično kažnjeni. Kad se ogole sve suhoparne riječi, ovo je jedna tragedija, ovo je potresna smrt mlade djevojke na pragu života, koja je nosila još jedan život. Tragedija je i to što je to učinio mladi čovjek. On je zavio u crno ne samo Kristinine roditelje, nego i svoje roditelje, ali i društvo jer u ovakvom društvu nitko ne želi funkcionirati", rekla je sutkinja.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar minkenbojna91
    minkenbojna91 20:30 10.Travanj 2018.

    pa to nije ni za bonbone,ja sam zarađivao 300 milijardi dollara na dan,odradiio 2 dana i sada ne moram raditi idućih 2 milijuna godina,ako hoćeš nekoga pridobiti moraš pojaćati zaradu.