Top News
23472 prikaza

Tajni i bogati Todorićevi gosti na Smokvici

Otok Smokvica
1/2
Dusko Jaramaz (PIXSELL)
Sve o bogatašima, političarima i eliti koja se besplatno provodila na Smokvici donosi Ljetni Express

Otok Smokvica krije nebrojeno mnogo tajni i to je svima jasno. Pitanje je samo tko će prvi izići u javnost s konkretnim imenima i brojkama. Moramo priznati da je to nedavno učinio bivši alfa i omega hrvatskoga gospodarstva, Ivica Todorić, kad je počeo govoriti kako je aktualni ministar Goran Marić dolazio na Smokvicu u društvu “visokih dama”.

Onako usput je Gazda je insinuirao da je riječ o natjecateljicama za Miss Universe iz vremena dok je Tiskara Vjesnik imala tu licenciju, a Marić je sjedio u upravi Tiskare. Naravno da je ministar promptno demantirao te izjave i kazao da nikad ranije nije bio na Smokvici. 

“On kao pojedinac nije u mom fokusu, u mom fokusu je bolje upravljanje državnom imovinom koja je prošlih godina i zbog servilnosti bivših političkih struktura bila nezakonito korištena. Osobno ne mislim nikad ništa koristiti besplatno, niti sam to prije radio”, izjavio je Marić.

I sad tu dolazimo do ključne stvari.

Todorić ima ogromni problem kredibiliteta. Dok on sjedi u luksuznom stanu u luksuznoj četvrti Londona i iz sigurnosti Velike Britanije ispaljuje optužbe, rijetki će mu povjerovati. 

Otok Smokvica | Author: Dusko Jaramaz (PIXSELL) Dusko Jaramaz (PIXSELL)
Ponajviše zato što je već ranije pokušao javnosti i medijima podvaliti lažne SMS-ove kojim se tobože dokazuje suradnja premijera Plenkovića i sad već bivše ministrice Dalić u otimanju Agrokora. S druge strane, znamo da je Smokvica bila izletište za neke od najmoćnijih ruskih ljudi i Putinovih prijatelja. 

Bilo je to još u vrijeme kad je Gazda bio Gazda i planirao širenje Agrokora u Rusiju. Prema pisanju hrvatskih medija, tamo negdje 2008. godine se pričalo o skorom posjetu Georgija Poltavčenka, osobnog Putinova prijatelja i trenutačnoga gradonačelnika Sankt Peterburga.

“Odnosi između Todorića i Poltavčenka vrlo su prijateljski, a ruski dužnosnik je toliko otvoren i neposredan da mu nije problem doletjeti u Hrvatsku i nakon jednog telefonskog poziva”, izjavio je 2008. godine jedan izvor blizak upravi Agrokora. 

Bilo je to u vrijeme prave Gazdine ofenzive na Putinove prijatelje pa je ugostio na Smokvici Dmitrija Medvjedeva, budućeg premijera i predsjednika Ruske Federacije. Tad je Medvjedev bio “samo” predsjednik upravnog odbora energetskog diva Gazproma i proveo je 13 dana s obitelji na Smokvici.

Portal katoličke Hrvatske udruge Benedikt napisao je kako se “uz boravak Dmitrija Medvjedeva i supruge mu Svjetlane na otoku Smokvica veže i jedna zanimljiva anegdota. Gospođa Medvjedev, naime, obožava određene francuske sireve, kojih u Hrvatskoj nema, pa je domaćin (Ivica Todorić) po sir poslao privatni zrakoplov u Pariz”.

No, brojna imena su se vrtila oko obitelji Todorić i brojni su među njima besplatno ljetovali na Smokvici, nekad vojnom objektu, kojeg je Gazda dobio za kikiriki, a sve detalje o prijateljima i 'eliti' koja je na Smokvici provodila ljetne praznike pročitajte u Ljetnom Expressu kojeg možete kupiti na svim kioscima.

Naslovnica Ljetni Express | Author: express express

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Tamara Rogic
    pravafreundin 19:48 14.Kolovoz 2018.

    i sve je to hrvatska financirala, stoka obicna