Top News
652 prikaza

Svi uhićeni za Agrokor tijekom istrage na slobodi

Ivica Todorić
Jurica Galoic (PIXSELL)
Istražni zatvor određen je samo Ivici Todoriću, prijeti mu europski uhidbeni nalog

Ivici Todoriću sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Zoran Luburić odredio je jednomjesečni pritvor. Svih ostalih ostalih za sada osumnjičenih u aferi Agrokor moći će se braniti sa slobode. To znači da svih 12 Agrokorovih bivših menadžera koji su u međuvremenu završili u pritvoru u Remetincu, već večeras idu kući.

Ljubo Pavasović, odvjetnik izvršnog potpredsjednika Agrokora za financije Ivana Crnjca, kazao je ispred zgrade suda da je sudac prihvatio argumentaciju svih branitelja da nema nikakvog smisla da se nekoga drži u pritvoru nakon što postupak traje već mjesecima. Rekao je da će ranije pritvorene pravosudna policija još večeras prevesti do zatvora u zagrebačkom Remetincu, gdje će se razdužiti, te će ih potom pustiti na slobodu.

S Ivicom Todorićem, koji se preko svog bloga učestalo obraća hrvatskoj javnosti iz Londona, stvari stoje drugačije. "Ukoliko se on pojavi u Hrvatskoj, on će odmah ići u Remetinec", rekao je Pavasović. Za ostale je, dodao je, određivanje istražnog zatvora u ovom postupku "potpuno besmisleno". "Suđenje je nešto drugo i tu ćemo tek vidjeti kako će se stvari odvijati."

Ako se Ivica Todorić sam ne vrati u Hrvatsku sada kad mu je određen istražni zatvor, za njim se može raspisati europski uhidbeni nalog. U ponedjeljak su inače uhićeni članovi Uprave Agrokora odnosno Nadzornog odbora: Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Jedino su Discordia i Hrstić službenici revizorske kuće Baker Tilly koja je za Agrokor radila revizije.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.