Top News
3819 prikaza

Svi su ludi za Antom, a general mudro šuti

express
U novom tiskanom izdanju tjednika Express otkrivamo zašto Kolinda misli da joj je Bujanec osigurao pobjedu i što će učiniti Gotovina

Kolindi Grabar Kitarović, realno, za pobjedu ne trebaju nikakva desnica ni Gotovina, njoj je dovoljan osmijeh i činjenica da izaziva naklonost državnika poput Putina. To u većini hrvatske javnosti, a ta je većina površna i vrlo slabo informirana, stvara uvjerenje da je ona omiljena u svijetu i da nas odlično prezentira.

No Kolinda je i dalje uvjerena da ju je do prve pobjede doveo Bujanec pa smatra da joj nešto slično treba i sad. Na Gotovinu ne može računati, ali joj je jasnu podršku uputio Davor Ivo Stier. Dakle, Kolinda ima podršku dijela desnice u HDZ-u. To, međutim, nije više desnica vezana na radikalne braniteljske aktiviste, koji će stati uz Škoru, nego - uvjetno rečeno - desno političko krilo vladajuće stranke.

Tu je, uz Kolindu, još i Ivan Penava, koji je koketirao s braniteljskim udrugama i otvoreno se suprotstavio Plenkoviću, ali se ipak pokušava suzdržati od ekstremnijih istupa. Predsjednica, dakle, uz sebe ima desno političko krilo HDZ-a, Škoro dobar dio braniteljskih aktivista, pa i radikalne desnice. Iako danas mnogi vjeruju da bi prevaga na toj sceni mogla biti podrška generala Gotovine - to se neće dogoditi ni Škori ni Kolindi Grabar Kitarović.

Novi Express je od petka na kioscima!

 | Author: express express

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.