Top News
2775 prikaza

Svi osim Kolinde napast će Plenkija i njegovu Vladu

Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović, Miroslav Škoro i Mislav Kolakušić
PIXSELL
Zokiju je taktika obići svako selo, Škoro puca na mlade, Kolakušić na ovršene, a Kolinda na mlade i penzionere

Miroslav Škoro je 100 dana u kampanji, Zoran Milanović 107 dana, Mislav Kolakušić čak 130 dana (koliko je prošlo nakon objave rezultata europskih izbora kad je najavio kandidaturu za predsjednika), a aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović tek jedan dan.

Obrise programa dali su svi kandidati i gotovo svima je u fokusu borba protiv korupcije, boljitak hrvatskoga gospodarstva i demografija. 

Iako HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u kampanju sasvim sigurno nije ušla onako kako je htjela (didaskalije su zasjenile sam govor i program), ona je ipak u prednosti pred drugim kandidatima jer je u kampanji zapravo svih pet godina svojega mandata, a ne od prekjučer, kad je najavila kandidaturu.

Desnica sprema "Crnog labuda 2" Predsjednički izbori Top News Crni labud 2: Plenkoviću i Kolindi spremaju pakao

Hrvatsku je obišla uzduž i poprijeko, razgovarala je s građanima i sigurno si osigurala određeni broj glasova. Ostali kandidati u tome sigurno kaskaju za njom. 

SDP-ov kandidat Zoran Milanović posljednja tri mjeseca intenzivno obilazi teren, a poseban fokus mu je na komunikaciji s lokalnim medijima.

"Bit kampanje je razgovor s ljudima. Sad idemo ponovno u Dalmaciju. SDP se kao stranka uključio aktivno te mobilizira članove i građane", govori nam sugovornik uključen u kampanju Zorana Milanovića.

Miroslav Škoro također vrijedno obilazi građane. On točno zna na što se u kampanji treba fokusirati i kome se treba aktivnije obraćati. Samo za 24sata o tome govori sugovornik blizak Miroslavu Škori.

"Dali smo napraviti posebno istraživanje koje je otkrilo da će za Škoru glasati mladi koje se ne smije podcijeniti. U njima leži ogroman potencijal. Drugi su potencijal birači koji ne izlaze na izbore. Istraživanje je pokazalo da su oni redom svi za Škoru i da će izaći na izbore samo kako bi glasali za njega. Radi se o velikoj brojci, 150 tisuća glasova. Oni su presudni za izbore", govori nam sugovornik iz stožera Miroslava Škore. Dodaje da je on u top formi.

Miroslav Škoro Pjevač, komičar Top News Škorino poslovno carstvo: Kako zarađuje milijune

Svi kandidati osim, naravno, Kolinde Grabar Kitarović kritizirat će Vladu i premijera Andreja Plenkovića.

"Očekujemo da će sve oštrice biti uperene u premijera Plenkovića zato što nije lijepo gledati kako muškarci vrijeđaju ženu, a na to su svi muški kandidati sigurno upozoreni. No Kolinda Grabar Kitarović prvo treba prekinuti negativni trend, zaustaviti pad. Ovako vjerujem da je i njoj teško jer joj popularnost stalno opada. Ali nije sve izgubljeno. Može na kraju pobijediti, samo treba zračiti pobjedom, pronaći u sebi onu Kolindu iz 2014. Na kraju, ona je prva i jedina hrvatska gospodarska diplomatkinja", kaže nam sugovornik iz HDZ-a. 

Ona će se boriti za svaki glas mladih, ali i umirovljenika. Oni će biti njezin fokus. Službena kampanja, pak, još nije započela jer nisu raspisani izbori. 

Plakat Mislava Kolakušića Sudac Top News Kolakušić: Mesija blokiranih s hrpom neriješenih sporova

Nakon raspisivanja svi kandidati trebaju skupiti 10 tisuća potpisa i potom počinje službena kampanja. 

Prvi krug predsjedničkih izbora očekuje se sredinom prosinca, a drugi početkom siječnja iduće godine. Očekuje se intenzivna i zanimljiva kampanja.

DA SU DANAS IZBORI, KOLINDA BI POBIJEDILA

Prema svim relevantnim istraživanjima o rezultatima predsjedničkih izbora, koja su u rujnu objavljena, aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pobjednica je u drugom krugu izbora i da su danas izbori bila bi reizabrana. Rejting joj nije visok kao što ga je u ovo vrijeme prije pet godina imao bivši predsjednik Ivo Josipović, ali apsolutna je pobjednica ako u drugi krug uđe sa Zoranom Milanovićem, ali i Miroslavom Škorom. Ipak, puno manja razlika bila bi u srazu sa Škorom.

No ništa nije gotovo dok nije gotovo, još nije ni započela službena kampanja, pa je sve podložno promjenama. I sama Grabar Kitarović bila je iznenađenje prošlih predsjedničkih izbora, kad je s oko 30 tisuća glasova razlike pobijedila Josipovića koji je u to vrijeme uživao veliku popularnost. Možda nas sve ponovno iznenadi.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Penzić 21:34 04.Listopad 2019.

    Treba Kolindi još 1 mandat jer još nije obišla sve države svijeta. Ostale su još :Burundi, Sao Tome i Principe,Ovčiji otoci, Gambija,Gabon, Sirija i Irak .

  • BESTpartizan 17:30 04.Listopad 2019.

    hdz treba napadat svaki dan dosta ih je. i sta prije da odu s vlasti manje štete.

  • Snowman 16:43 04.Listopad 2019.

    Mobilizira clanove i gradane . Ja bi onomad dobio ocjenu 1 a kako je sad neznam.