Top News
331 prikaza

Svaki osmi Trumpov glasač danas ne bi glasao za njega

Donald Trump
REUTERS
Neki su umorni od njegovih svakodnevnih napada na demokrate, medije i pravosuđe, a drugi su jer nije riješio ilegalne migrante

Gotovo svaki osmi glasač za predsjednika Donalda Trumpa rekao je da nije siguran da bi ponovo glasao za njega, nakon burnih prvih šest mjeseci Trumpova mandata, pokazuje anketa koju su proveli Reuters i Ipsos među 2016 glasača.

Donald Trump Nepopravljiv Top News Video: Trump se usred presice upucavao novinarki

Premda većina onih koji su 8. studenog glasali za Trumpa kažu da bi ponovo glasali za njega, pad potpore među njegovim biračima, a to su uglavnom bili stariji, slabijeg imovnog stanja i bijelci, potencijalni je izazov za predsjednika.Trumpu koji je tijesno pobijedio u utrci za Bijelu kuću, treba svaki njegov birač kako bi progurao svoju agendu u podijeljenom Kongresu i možda osvojio drugi mandat 2020.

Neki su umorni od njegovih svakodnevnih napada na demokrate, medije i pravosuđe, a drugi su razočarani što Trumpova uprava još nije uklonila ilegalne migrante iz njihovih zajednica. Treći pak kažu da predsjednik nije uklonio nepovjerenje i strančarenje u Washingtonu, što su očekivali.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.