Top News
3514 prikaza

Svađa u SDP-u: Banović napala Lalovca, Bero će je smijeniti

Boris Lalovac
Goran Stanzl (PIXSELL)
Bivšeg ministra financija napala je Snježana Banović s optužbama koje je sud odbacio

Snježana Banović, redateljica, kritičarka i predsjednica SDP-ova Savjeta za kulturu i medije, oštro se obračunala s Davorom Bernardićem, a čini se da joj on neće ostati dužan.

"Dakle, Ogulin: među četiri potpredsjednika SDP-a nema ni jedne žene, ali zato je tu još uvijek i dokazani zlostavljač žena Boris Lalovac. U čemu je razlika između njega i HDZ-ova Tomaševića?", upitala je Banovićka predsjednika najveće oprobene stranke u nedjelju preko Twittera.

Snježana Banović se iz tko zna kojih razloga referirala na groznu snimku na kojoj se čuje svađa bračnog para Lalovac, a koju su prošle godine objavili određeni mediji, i to isključivo mediji iz desnih struja, dok je Velimir Bujanec u Bujici čak ugostio Lalovčevu suprugu. Na snimci se čuje mučna svađa supružnika Lalovac, a ministrova supruga Tončika Anastasia Lalovac rekla je: "Nakon svega, 17. rujna prošle godine (2016.) prijavila sam ga policiji nakon što me tri puta udario u glavu. Bilo je to u vrijeme kad sam išla na kemoterapiju, jer mi je dijagosticiran karcinom štitnjače".

Snježana Banović | Author: Marijan Susenj (PIXSELL) Marijan Susenj (PIXSELL)

"Navodi moje supruge izneseni u televizijskoj emisiji Bujica su potpuna neistina. Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja", komentirao je u priopćenju bivši ministar financija.

Zašto se Snježana Banović okomila na Borisa Lalovca nije posve jasno, naročito kada se zna da je prijava protiv Lalovca odbačena, dok ona pak na Twitteru tvrdi da je Lalovac dokazani zlostavljač. Banovićku su upozorili na tu činjenicu, kao i na činjenicu da Lalovac nije osuđen, iako je bio na sudu, ali ona je nastavila po svome.

"Snimka zlostavljanja postoji i na njoj je sve jasno kao dan. Ne ulazim uopće s mojim pitanjem u pravosudna pitanja", napisala je ona, ali se svejedno i ispričala.

U srijedu oko podneva Banovićka se napokon predomislila i poslala je ispriku Lalovcu putem Twittera.

"Moja greška, nisam znala da je Općinsko državno odvjetništvo odbacilo prijavu protiv bivšeg SDP-ova ministra financija i potpredsjednika Borisa Lalovca za obiteljsko nasilje. Zato iskrena isprika g. Lalovcu", napisala je ona.

Prema informacijama iz povjerljivih izvora unutar SDP-a, Banovićku će vrlo vjerojatno smijeniti zbog takvih javnih istupa.

"Prvo je ubila čovjeka, a sad se ispričava", komentirao je naš izvor.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.