Top News
22544 prikaza

"Što Ivanka tu radi, pa ona nema pojma o ničemu!"

Ivanka Trump
1/10
Press Association/PIXSELL
Dok je Donald Trump sastančio s kolegama, na sastanku G20 njegovo mjesto je zauzela kći Ivanka

Američkog predsjednika Donalda Trumpa je u subotu na radnom sastanku na summitu G20 zamijenila kći Ivanka.

Glavna savjetnica ruskog predsjednika Vladimira Putina je prva obznanila tu neuobičajenu promjenu na društvenoj mreži Twitter, gdje je objavila fotografiju iz dvorane.

Ivanka Trump | Author: REUTERS REUTERS
"Ivanka prati predsjednika Trumpa", napisala je Svetlana Lukash. "I zamjenjuje ga za stolom G20 kada on odlazi na bilateralne susrete", dodala je 20 minuta kasnije.

Druga izaslanstva a zatim i Bijela kuća potvrdili su tu informaciju. Ivanka Trump, poslovna žena našla se za pregovarackim stolom s Xi Jinpingom, Recepom Tayipom Erdoganom, Angelom Merkel i Theresom May.

Njemačka kancelarka je minimalizirala važnost te zamjene. "To ostaje u sklopu onoga što i druga izaslanstva rade", rekla je i dodala da je Ivanka Trump dio američkog izaslanstva.

Ali, neki članovi americkog kongresa su jako kritizirali što se dogada na sastanku G20.

"Nema nikakvog smisla da Ivanka tamo sjedi, ona nema pojma o ničemu o čemu se tamo govori. I što uopće Trump izvodi s njom? Daje joj da se malo igra visoke politike i dobije svojih pet minuta slave", rekla je Maxine Waters, kongresmenka iz Kalifornije.

Ivanka Trump | Author: REUTERS REUTERS
Povjesničarka Anne Applebaum otišla je još dalje i za France Presse kazala kako je nevjerojatno da Ameriku predstavlja nekvalificirana razmažena bogatašica koja nije čak niti izabrana na izborima.

I suradnici Hillary Clinton su se oglasili.

"To je zaista nedopustivo i ružno. Ona nema nikakve kvalifikacije niti političku težinu da bi na važnim sastancima sjedila pola metra od Putina ili Therese May. Ovo samo pokazuje koliko je Trumpova vlada korumpirana."

Bijela kuća je navela da se to dogodilo kada je predsjednik Svjetske banke govorio o razvoju Afrike i dodala da i druge čelnike kada izađu, privremeno zamjenjuje neki član izaslanstva.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.