Top News
34433 prikaza

Srbi otkrili razlog brutalnog ubojstva vođe Grobara

Ljubomir Marković
PIXSELL
Zloglasna navijačka skupina često se pojavljuje u medijima u kontekstu mnogih zločina

Namjera Ljubomira Markovića zvanog Kića o osnivanju nove navijačke skupine i tako "uzme" ljude ostalim crno-bijelim frakcijama bila je možda okidač za njegovu okrutnu likvidaciju u petak navečer - prenosi srpski Kurir.

Formiranje nove grupe i borba za tribine bili su vidljivi na prethodnim utakmicama. Marković je bio odvojen od ostalih, a ekipu oko njega činili su ljudi iz ostalih frakcija.

- Teško je reći da li je to motiv za likvidaciju - navodi sugovornik blizak istrazi za medije.

- Ipak, prestiž na stadionima nosi sa sobom velike privilegije. Tu se "muljaju" razni poslovi, od osiguranja do ostalih poslova, koji su s druge strane zakona. Tijekom vikenda ispitano je dosta Kićinih poznanika i prijatelja, od onih koji su s njim igrali mali nogomet te kobne večeri do onih iz suprotstavljenih frakcija.

Tučnjava navijača na južnoj tribini Partizanovog stadiona Plaćeni navijači Top News Dosjei Splićana koji su izazvali kaos u Beogradu

- Marković je navodno namjeravao formirati novu navijačku grupu i krenuo je u realizaciju tog plana. O tome se dogovarao sa Goran Klještanom, zvanim Boske, vođom navijačke grupe “Šedouz”. Formiranje te grupe malo je usporila smrt Gorana Klještana, koji je prije nepunih mjesec dana preminuo u teretani od srčanog udara. Bosketovu ulogu trebao je naslijediti njegov brat Darko i s Markovićem osnovati tu novu navijačku grupu. Navodno, prišli su im ne samo pripadnici “Šedouza”, već i nekih drugih grupa, što se momcima koji sebe smatraju vođama “grobara” nije svidjelo, jer ne žele gubiti “vojsku” koja će za njih odrađivati mnoge “poslove” - objašnjava sugovornik.

Da bi spriječili formiranje te nove grupe na jugu, priča se neslužbeno, pojedine vođe navijača crno-bijelih čak su i napale Darka Klještana, pretukle ga.

- Napad nije prijavljen policiji, tako da samo možemo pretpostavljati da li je to istina ili ne. Ukoliko je to istina, moguće je da se Marković poslije toga napada, osjetio ugroženo te je počeo nositi “tetejac” - zaključuje naš izvor.

Osim tih odnosa na jugu stadiona u Humskoj, policija istražuje i druge sfere Markovićevog života, da li se možda nekome zamjerio u kriminalnim poslovima, je li imao nekih privatnih sukoba.

Aleksandar Stanković, Sale Mutavi Sale Mutavi Life Rat mafiji: Navijača ubila najgora balkanska kriminalna skupina

Ljubomir Marković je reputaciju stekao kao jedan od vođa ozloglašene Partizanove navijačke podgrupe "Alkatraz", koju je svojevremeno vodio zajedno sa Đorđem Prelićem i Aleksandrom Vavićem. Uhićen je zbog ubojstva francuskog navijača Bricea Tatona, 17. rujna 2009. godine, zbog kojeg su redom padale vođe “Alkatraza”, a među prvima upravo Marković. Bio je osuđen na 30 godina zatvora, a potom mu je, nakon žalbe, kazna smanjena na 13 godina, i iz zatvora je izašao 2017. godine.

Na stupu, pored koga je ubojica ustrijelio Markovića, jučer su bile obješene dvije crvene ruže, koje su vjerojatno ostavili poznanici ili rođaci ubijenog. Život u ulici nastavio se svojim normalnim tijekom, usprkos tome što je prethodno večer tu likvidiran Marković. Djeca sa roditeljima su išla u balon, na sportske aktivnosti. Da se nešto "čudno zbilo" ukazivalo je jedino pojačano prisustvo policije, točnije operativaca koji su detaljno pretraživali šumicu pored benzinske pumpe, ne bi li u njoj možda našli neki dokaz koji bi pomogao u rasvjetljavanju zločina i identifikaciji egzekutora.

BBB i Torcida Otkrivamo Life Tajni dosjei o Torcidi i BBB-u iz sefa Udbe

Da je zasjeda za Markovića bila više nego dobro isplanirana, svjedoči drskost ubojice, ali i činjenica da je imao pomagača, koji mu je dao signal kada je on izašao iz sportskog balona u Ulici Grčića Milenka i uputio se ka svojem automobilu.

- Čuo se zvuk pištaljke, ali ne običan, već specifičan - pojasnio je sugovornik u izjavi za medije.

- On je zabilježen i na nekim snimcima sigurnosnih kamera. Tog trenutka, mlađi muškarac u tamnom kaputu i s kapom na glavi, koji se spuštao niz ulicu, ubrzao je korak i izvukao pištolj. Kića ga je vjerojatno vidio krajičkom oka i potrčao ka svom autu, parkiranom na benzinskoj pumpi preko ceste. Prvo su ga pogodila četiri metka i on je pao, a onda mu je napadač prišao i pucao još dva puta u glavu.

Oni koji su tog trenutka prolazili ulicom ili izlazili iz "balona" uspaničeno su se bacili na asfalt. 

Marković je bio na mjestu mrtav.

(Kurir.rs)

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 19:23 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • Avatar Mado
    Mado 11:57 05.Studeni 2019.

    U Srbiji se zadnjih 5 godina dogodilo čak 150 profesionalnih ubojstava, da ne spominjem devedesete kada se u Beogradu događalo nevjerojatnih 300 mafijaških ubojstava svake godine. Vjerovali ili ne od kad je raspala Jugoslavija ubili su čak 50 političara, tridesetak ... prikaži još! navijača, tisuće žena, novinara, itd. Bogu hvala što ne živimo više u istoj državi, to je bio spoj potpuno nespojivih kultura.