Top News
12061 prikaza

Srbi objavili sliku ubijenog Torcidaša: "Tukao je zvezdaše"

Napadači na Zvezdaše
24sata/Screenshot
Slučaj i dalje ima nekoliko velikih nepoznanica, a najveće je pitanje tko je dojavio gdje su igrači Crvene zvezde

Splitska policija uhitila je 21-godišnjaka iz Solina pod sumnjom da je s trojicom ranije privedenih mladića u subotu napao vaterpoliste Crvene zvezde, donosi srpski Blic. Uhićen je u srijedu poslije podne, a tereti da je iz mržnje pokušao teško ozlijediti vaterpoliste Zvezde. 

Prema informacijama Blica, splitska policija je kao napadače identificirala Nikolu S. (23), Juru G. (25) i Mirka Ć. (25) koji su uhićeni dan nakon nasrtaja na vaterpoliste, a četvrti počinitelj uhićen je tri dana kasnije. Ove informacije treba uzeti s dozom opreza zato što je tekst u tiskanom izdanju Blica popraćen fotografijom Ivana Mate Blaževića, poznatog pod nadimkom Blato, ubijenog u kolovozu 2017. godine. Jedan od identificiranih napadača koristio je fotografiju Blata na svom profilu na društvenim mrežama, što je vjerojatno navelo novinare na krivi zaključak, da je to jedan od napadača.

Pogled na Split s Marjana Štetočine i profit Top News Marjan su sadili nacionalisti, talijanaši i budući četnici

"U odnosu na jučerašnji događaj kada su u Splitu oko 13 sati na Obali Hrvatskog narodnog preporoda napadnuta tri strana državljanina i to 29-godišnji državljanin Crne Gore te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije, odmah po zaprimanju dojave policija je započela intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje dalo svoje rezultate.

Naime, policijski su službenici jutros u službene prostorije doveli trojicu muškarca koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres.

Od zaprimanja dojave o događaju u sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici su poduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, a kako bi utvrdili identitet osoba, pronašli ih i kriminalistički obradili. O daljnjem tijeku odnosno dovršetku kriminalističkog istraživanja detaljno ćemo izvijestiti javnost", stoji u priopćenju policije od nedjelje.

Pucnjava u Splitu Brutalni Top News Mafija vlada Splitom: Pucnjave usred dana, paleži, pljačke...

Za sina jednog nogometnog trenera iz Splita govorilo se da je dojavio ostatku ekipe gdje se nalaze Zvezdini igrači, ali se ta informacija ispostavila kao netočna. Policija je pregledala mobitel osumnjičenog i zaključila da je netko drugi javio lokaciju. Trenutačno se ne sumnja da su osumnjičeni zajednički i prema prethodnom dogovoru došli do kafića i napali vaterpoliste. Razlog napada bio je što su kod jednog od igrača vidjeli klupska obilježja pa su golmana Zvezde fizički napali. Kako piše Blic, nekoliko puta su Aleksandra Kralja udarali palicama i tražili da im preda klupski dres. Nakon što je skočio u more, nožem su mu prijetili i tražili predaju dresa. Na kraju je to Kralj i učinio.

Još uvijek nije utvrđeno tko je javio huliganima da Zvezdini igrači sjede u kafiću na Rivi.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zden 11:40 16.Veljača 2019.

    Cuj tko je javio...onako puni sebe, snimajuci selfije da bi slali sr portalima i hr tipa express, telegram...puna Riva...i vi se pitate tko je javio. Zao mi je sto su konobara koji im je sugerira da se ne hurce, optuzili ... prikaži još! da im je ka priti. Srpska posla. I jednog koji ne zna tko je.

  • Milan.banijac 08:33 16.Veljača 2019.

    ZAISTA IMAJU STILA, TU SU NENADMAŠNI.

  • Milan.banijac 15:04 15.Veljača 2019.

    TKO JE TUKAO I KALAO HRVATE PO OKUPIRANO HRVATSKOJ?