Top News
2894 prikaza

Srbi ludi: "Kosovo novcem od droge kupuje diplomate"

Sebastian Kurz na Kosovu
Sebastian Kurz/Twitter
Već danima traje diplomatski rat na relaciji Srbija - Kosovo, a sve su žešće optužbe Srbije na račun kosovskih čelnika

Bombastični naslov srpskog tabloida Alo: "Novcem od droge plaćaju policajce!" popratio je tekst gdje pričaju o sve intenzivnijem lobiranju Kosova za primanje u Interpol.

Priština je odlučila da postane maltene sponzor mnogih dužnosnika Interpola samo da bi osigurali članstvo u toj organizaciji!

Naime, za lobiranje ili, kako su to oni nazvali, kampanju za članstvo u Interpolu, vlada Kosova je 19. rujna donijela odluku za izdvajanje 1,2 milijuna eura. Međutim, neslužbeni podaci govore da je izdvojena daleko veća svota, ali i da je u toku slanje raznoraznih vrijednih poklona svima koji im mogu pomoći pri ulasku u tu organizaciju. Albanci predstavnicima pojedinih zemalja u Generalnoj skupštini Interpola šalju desetine, pa i stotine tisuća eura, poklanjaju putovanja, automobile, zlato, nastavlja taj srpski dnevni list.

Aleksandar Vulin - srpski ministar obrane YU general Top News Vučićev dežurni mrzitelj opet promovira ratnog zločinca

Nebojša Čović, nekadašnji šef Koordinacionog centra za KIM, za Alo navodi da je poznato da Albanci ne žale novac kad žele postići neki cilj, a ulazak u Interpol im je trenutačno najvažniji cilj. On dodaje i da je najapsurdnije u cijeloj toj priči oko Interpola što se sami lideri Kosova nalaze na Interpolovoj potjernici, tvrdi Čović.

"Albanci su i u proteklom vremenu bili dosta izdašni za razna lobiranja, što na bijelo, što na crno. Sam Pacoli ima fondove koje može staviti u funkciji svega i svačega. A članstvo Kosova u Interpolu bilo bi katastrofalno po Srbiju, budući da razni Srbi koji su bili na Kosovu za vrijeme rata - bilo da su branili zemlju, ili su se samo zatekli dolje - mogu se suočiti s optužnicama", govori Čović, pa nastavlja.

Željko Ražnatović Arkan Daleko od Srbije Top News Raskošni život Arkanovog ubojice: Jahte, penthouse...

"A posebno je evidentna stvar da su gotovo svi lideri Kosova u stvari na Interpolovim potjernicama, zatamnjeni ili ne, tu su. Oni Albancima na Kosovu zapravo pričaju da je članstvo važno zbog države, priznanja, a svaki od njih brine svoju brigu, naročito sad, kada se brinu da će krenuti s radom, i Specijalni sud", objašnjava Čović.

Božidar Spasić, bivši šef posebnog tima Službe državne bezbednosti, napominje da Interpol raspolaže podacima kakav novac šalju Albanci, te da znaju da se radi o prljavom novcu od šverca droge i trgovine ljudima.

Svim tim silnim optužbama iz Srbije izgleda nisu povjerovali na zapadu, a tome svjedoči i pisanje Sputnjika o susretu Sebastijana Kurza i Ramuša Haradinaja prošlog tjedna. Na sastanku je navodno bilo riječi o sigurnom primanju Kosova u Interpol na sastanku te organizacije idućeg tjedna. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.