Top News
6085 prikaza

Srbi čekaju Putina da posjeti žrtve Oluje

Vladimir Putin
REUTERS
U siječnju ruski predsjednik Vladimir Putin dolazi u posjet Srbiji, a obići će i crkvu koja je po njemu dobila ime

Predsednik Rusije Vladimir Putin dolazi 17. siječnja u Srbiju, a njegov posjet neće željno dočekati samo u Beogradu, već i u malom srijemskom Banstolu, nadomak Fruške gore.

Naime, samo dan nakon što je posjet ruskog predsjednika potvrđen, na Crkvi Blage Marije u Banstolu, nadomak Sremskih Karlovaca, prvoj koja je u Srbiji izgrađena u ruskom stilu, osvanula je centralna kupola uz četiri manje s križevima zlatne boje. Ova faza predstavlja završetak grubih građevinskih radova na crkvi koju je narod već prozvao Putinova, a posvetio ju je episkop sremski Vasilije, piše srpski Alo!

Uvelike se već priča da su radovi ubrzani zato što će Putin crkvu obići tijekom posjete Srbiji, ali nitko od svećenstva nije htio to potvrditi. Samo su kratko naveli da je Putinu preko ruskih diplomata uručen poziv za posjet.

Donald Trump Granica Top News Trump ima rješenje za Kosovo i nikome se neće svidjeti

Narodni poslanik Marijan Rističević, koji živi u blizini tog sela, rekao je da muje drago što će mještani Banstola imati priliku dočekati predsjednika Rusije.

"Frušku goru u općtini Inđija su većinom naselili Srbi protjerani iz Hrvatske, koji su i inicirali gradnju crkve. I ukoliko Putin posjeti Banstol i crkvu, to će biti najveća čast za taj divni, vredni, namučeni narod koji je preživio najsurovije etničko čišćenje na kraju 20. stoljeća", kazao je on.

Prvi donator za ovu crkvu bio je Tomislav Nikolić, tadašnji predsjednik Srbije, koji je na posvećenju temelja buduće crkve rekao da će po značaju biti jednaka Hramu Svetog Save na Vračaru.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nikolce 10:40 28.Prosinac 2018.

    Ipak ce Putinu biti drazi nas otok kojega smo mu poklonili a ne crkvica u nekom srbijanskom selescu. Ma ajte molim vas dragi nam i mili Srbi. Uzalud vam trud i muka. Hrvati vas prejebase.