Top News
3025 prikaza

Split na nogama: Ostaje li Cesare s majkom?

Građani prosvjedom pokušavaju spriječiti ovrhu nad 7-godišnjim Cesareom
1/3
Ivo Cagalj (PIXSELL)
Splićanka Nina Kuluz, dječakova majka pet godina je bila nedostupna vlastima jer nije htjela predati dijete ocu u Italiji

Oko ponoći započelo je okupljanje Splićana ispred zgrade na splitskim Pujankama u kojoj živi sedmogodišnji Cesare Avenati koji bi danas u 11 sati trebao biti oduzet majci i predan ocu kako bi živio u Italiji.

Naime, Splićanka Nina Kuluz, dječakova majka pet godina je bila nedostupna vlastima jer nije htjela predati dijete ocu i ispoštovati sudsku presudu prema kojoj oboje imaju skrbništvo nad djetetom, ali dječak mora živjeti u Italiji. 
Navodno je dječakov otac Alessandro Avenati od sinoć u Splitu. 

Građani prosvjedom pokušavaju spriječiti ovrhu nad 7-godišnjim Cesareom | Author: Ivo Cagalj (PIXSELL) Ivo Cagalj (PIXSELL)
No, građani Splita, Torcida, braniteljske udruge, članovi moto klubova najavili su policiji mirni prosvjed i odlučni su kako će svojim tijelima spriječiti ovrhu djeteta. 

"Stotinjak ljudi došlo je pred zgradu, donosili su nam kavu susjedi iz zgrade. Veseli nas ovoliki broj okupljenih koji je iz trenutka u trenutak sve veći", rekla je Vanda Plazonić, organizatorica grupe potpore Spasimo malog Cesarea koja je noć provela pred zgradom na Pujankama. 

Očekuje se dolazak dva autobusa iz Zagreba koje je organizirala Severina, čiji dolazak se također očekuje. Svi oni se nadaju kako će ovrha biti odgođena.

Dječak oca gotovo ne poznaje, tek je počeo učiti talijanski jezik, a otac, tvrde izvori bliski majci, nije s njim provodio osam dana u mjesecu zadnjih mjeseci, kako mu je sud odredio u ovom prijelaznom razdoblju, kako bi se zbližili i olakšali dječaku odvajanje od sredine u kojoj živi od lani, kada se Nina Kuluz s njim vratila u Split iz BiH gdje su se skrivali do vremena kada je statasao za školu. 

Predala se policiji, sude joj za protupravno odvođenje, a Cesare je završio prvi razred u Splitu. Žive u stanu Nininih roditelja, odakle će Cesare, ako sud ne odgodi ovrhu, danas otac odvesti u Italiju. Oko zgrade su i pripadnici policije.

10.00 sati - Na prosvjed je stigla i Severina sa suprugom. 

Znam da svaka majka želi obitelj, muža i dom. Majka je stup obitelji. Kada je žena morala bježati, znači da je prvo spašavala dijete kako bi ga zaštitila. Ne bježi se od kolača. Možete onda misliti što je ona sve proživjela. Nina Kuluz nije mogla ići u Italiju nije imala novaca. Nadam se da će danas biti sve u redu, rekla je Severina.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • erton 10:12 27.Lipanj 2017.

    Eto sad kad je i srpska snajka stigla, ima sigurno da ih izbace iz kuce....