Top News
2462 prikaza

Smrt u školi - najgori pokolji koje su počinili učenici

Pucnjava u srednjoj školi u Floridi
1/13
Reuters
Volimo govoriti da je Amerika zaluđena oružjem, ali i Europa je imala svoje brutalne ubojcie u školama

Sedamnaest osoba, djece i odraslih, ubijeno je na Valentinovo u srednjoj školi na jugoistoku Floride gdje je 19-godišnjak pucao iz poluautomatske puške sijući paniku među učenicima, nakon čega se predao policiji.

Pucnjava, jedna od najgorih u Sjedinjenim Državama u zadnjih 25 godina i osamnaesta u školi ove godine, dogodila se u srijedu malo prije kraja nastave u srednjoj školi Marjory Stoneman Douglas u Parklandu.

Osumnjičenik, identificiran kao Nikolaus Cruz (19), bivši učenik koji je izbačen iz škole iz disciplinskih razloga, predao se policiji nedugo poslije u mjestu blizu Coral Springsa, rekao je šerif okruga Browarda, Scott Israel, prenosi Hina.

Napad u Las Vegasu Terorizam Top News Najkrvaviji napad u SAD-u: 59 mrtvih u Las Vegasu

Eric Harris i Dylan Klebold, ušli su 20. travnja 1999. godine u svoju srednju školu u gradiću Littleton. Bili su naoružani do zuba i spremni za osvetu za sve što im se dogodilo u školi. Pomno planirani napad ostavio je 15 leševa, uključujući i obojicu napadača. Trebalo im je tek nešto više od pola sata da ubiju 12 učenika i jednog učitelja. 

Nakon pokolja u školi, Ameriku je zahvatila prava moralna panika i pokušavali su svaliti krivnju za manijakalni napad na brojne supkulture kao što su gotičari i zaljubljenici u video igre. 

Pogledajte galeriju.

1/13

Bio je travanj 2002. godine. Mjesto događaja je Erfurt na istoku Njemačke gdje je 19-godišnji Robert Seinhauser, nakon što je rekao da neće pisati test iz matematike, u gimnaziji ubio 12 učitelja, tajnicu, dvoje učitelja i policajca prije nego što je presudio sebi.

Travanj 2007. u SAD-u – sveučilište Virginia Tech postalo je mjesto najsmrtonosnije pucnjave u američkoj povijesti kada je muškarac ubio 32 ljudi i sebe. Pokolj na Virginia Techu nije dugo držao grozomornu titulu najgoreg masakra u SAD-u i sada je, nažalost, na trećem mjestu iza prošlogodišnjeg napada u Las Vegasu i napada na gay noćni klub Pulse u Orlandu iz ljeta 2016. godine.

Napad u Las Vegasu Manijaci Top News Krvava povijest masovnih ubojstava u Americi

U rujnu 2008. u Finskoj, učenik Smrt u školi - najgori pokolji koje su počinili učenici ubio je devetero drugih učenika i jednog člana osoblja u školi u mjestu na sjeverozapadu zemlje prije nego što je ubio sebe.

U ožujku 2009. u Njemačkoj 17-godišnjak odjeven u borbenu opremu ubio je devetero učenika i tri učitelja u školi u blizini Stuttgarta. Također je ubio i jednu osobu u jednoj klinici. Poslije ga je u unakrsnoj vatri ubila policija. Još dva prolaznika su ubijena i dva policajca teško ozlijeđena što je povećalo broj žrtava na 16.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • penzic 22:00 15.Veljača 2018.

    Količina oružja dostupna balavurdiji je postala ogromna. Svaki bolesnik može nabaviti dovoljnu količinu za masakr. Pitam se od kuda im lova, jer niti oružje nije jeftino. Ujedno su morali negdje trenirati, pa me zanima gdje su to obavili a da ... prikaži još! ih nitko ništa nije pitao.