Top News
5148 prikaza

Šešelj prolupao: 'Ameri me prate preko pacemakera'

Aleksandar i Vojislav šešelj
PIXSELL
Vođa srpskih radikala bio je na operaciji srca, pa je isti dan izašao iz bolnice i davao izjave novinarima

Amerikanci su ušli u Šešeljevo srce! Vojislav Šešelj, lider SRSA, operiran je u četvrtak ujutro u Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, gdje mu je zamijenjen pacemaker. Unatoč tome što je to, iako rutinska, bila operacija srca, istog je dana izašao je iz bolnice. On kaže da je tako odlučio na vlastitu odgovornost jer nema vremena za izležavanje u bolnici, rekao je srpskom dnevniku Alo.

Objasnio je čemu služi uređaj koji nosi u srcu i koji je proizveden u Americi, a ne u Rusiji...

"Pa, normalno da sam izašao odmah iz bolnice. Ta operacija za mene nije bila strašna, što bi rekli moji Hercegovci „pala muha na međeda“, a i brojne obaveze su me čekale. Evo, sad su mi bili doktori da me pregledaju i medicinska sestra je dolazila da mi previje ranu. Sve je sasvim u redu", rekao je Šešelj.

Ratni zločinac Vojislav Šešelj | Author: Dubravka Petrić/PIXSELL Dubravka Petrić/PIXSELL

Od doktora je zahtijevao da mu objasne kako će izgledati operacija i što će mu ugraditi u srce prije no što je ušao u kiruršku salu.  

"Temeljito su mi pregledali srce i kako funkcionira s dvije elektrode koje su u njemu. Budući da su elektrode dobro postavljene, ostale su u srcu. Promijenili su aparat koji se zove kardioverter-defibrilator i ujedno je u njega ugrađen pacemaker. Taj kardioverter-defibrilator utječe na smanjivanje aritmije i tahikardije, a u slučaju prevelike tahikardije izaziva šokove koji sprečavaju iznenadnu smrt. A pacemaker djeluje u slučaju iznenadne srčane slabosti, pali se kao motor koji pojačava rad srca. Prošli put su mi u Nizozemskoj ugradili njemački, a sad američki", kaže ratni zločinac. 

Rekao je da bi radije ruski, ali nisu ga imali. 

"Nažalost, Amerikanci su ušli u moje srce i sad me mogu pratiti preko satelita. U svakom trenutku mogu me locirati i ako ih iznerviram, ako loše pričam o njima, mogu me gađati raketom. Ali što mogu, kad nije bilo ruskog pacemakera", rekao je Šešelj kojeg je Međunarodni sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije u Haagu osudio na 10 godina zatvora, a tamo je tijekom istražnog postupka proveo 11 i pol. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Milan.banijac 11:50 13.Siječanj 2019.

    LUDONJA, JOŠ TE KONTROLIRAJU I KINEZI KOJI SU NA MRAČNOJ STRANI MJESECA., ČETNIČKI VOJVODO.

  • Milan.banijac 13:48 12.Siječanj 2019.

    LUD ČOVJEK, A PRITOM I VELIKI SRPSKI ČETNIK- VOJVODA.