Top News
5384 prikaza

Šešelj će se u Hrtkovcima tući sa srpskom policijom

Vojislav Šešelj
Srđan Ilić/PIXSELL
MUP Srbije strogo je zabranio miting srpskih radikala u Hrtkovcima, selu iz kojega su četvrt stoljeća protjerivani nesrbi

Nedjelja će biti dan istine za odnos Srbije prema osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju. Blic javlja da Šešljeva Srpska radikalna stranke ne odustaje od organiziranja mitinga u do pred rat većinski hrvatskom selu u Srijemu Hrtkovci, unatoč opetovanim zabranama srbijanskog MUP-a. Sve je počelo još krajem prošlog mjeseca kad su šešeljevci prijavili politički skup od 11 do 13 sati u tom selu za 6. svibnja. MUP Srbije skup je odmah zabranio, da bi 30. travnja Upravni sud ukinuo zabranu.

Vojislav Šešelj | Author: Srđan Ilić/PIXSELL Srđan Ilić/PIXSELL

Međutim, odmah po ukidanju zabrane, MUP Srbije napisao je šešeljevim radikalima novu zabranu, objašnjavajući da Upravni sud nije ukinuo prvu zabranu policije zbog ičega drugog nego samo zbog proceduralnih propusta. "Svi mitinzi u Hrtkovcima bit će zabranjeni jer bi mogli dovesti do narušavanja javnog reda i mira", citirao je Blic ministra Nebojšu Stefanovića. Ministar očito čvrsto stoji pri svojoj odluci, što je teško vjerovati da bi bio slučaj da nije u dogovoru s Aleksandrom Vučićem.

A tu je stvar posebno zanimljiva, jer su obojica članovi Srpske napredne stranke, do 2008. obojica su bili članovu upravo Srpske radikalne stranke i sve upućuje na to da je Vojislav Šešelj definitivno po Beograd postao politički destabilizirajući faktor. Ministar Stefanović u izjavi je naveo "sve mitinge" jer su protudemonstracije najavili aktivisti iz Demokratske stranke, kako bi, kako navode, zaštitili stanovnike Hrtkovaca od sljedbenika Vojislava Šešelja.

Unatoč tome, Šešeljevci politički skup i dalje planiraju. "To će biti radikalski, đurđevdanski uranak", poručili su radikali. No, Šešelj kao da ipak ne misli da će uspjeti u najnovijoj provokaciji. Kada ga je novinar Blica zamolio da komentira odluku MUP-a, Šešelj je bio toliko ozlojeđen da mu je odbrusio da će radikali miting održati u "redakciji vašeg lista". Novinar se nije dao impresionirati prijetnjom, pa mu je ponovio pitanje, da bi Šešelj na to rekao: "Sva policija u Srbiji bit će zauzeta u Hrtkovcima, neće biti nikoga da vas brani."

Grafit Donalda Trumpa u Londonu Desna histerija Top News I A-HSP i Šešelj i slični fascinirani su "ludim carevima"

Novinar ga je nastavio salijetati, pa je Šešelj rekao, prvo, da nema što komentirati, da bi potom ipak komentirao. Rekao je da razloga za zabranu nema, da nitko nema pravo SRS-u osporavati pravo na skup, čak je najavio da će "skup osiguravati članovi SRS-a koji će imati uniforme i odjeću koja je propisana za tu svrhu".

Šešeljevci, znači, ne odustaju. Ne odustaju niti aktivisti Demokratske stranke, potpomognuti članovima još nekih opozicijskih građanskih stranaka. A MUP najavljuje da nikakvih političkih skupova neće biti, da su svi zabranjeni, te je najavio takve policijske snage da će se "bilo tko tog dana teško probiti do centra Hrtkovaca".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.