Top News
1560 prikaza

Seks, droga, afere i posipanje pepelom Josipa Bozanića

Pregled tjedna
express
Uz to tu je i fakultetski program koji će Hrvate spasiti od izumiranja, i još jedna suluda sudska presuda

Protekli je tjedan obilježila jedna fotomontaža, jedan skandalozno neskandalozni govor, stavljanje demografije na dnevni red i još malo muljanja Pernara i Živog Zida. Niti ovaj nas tjedan nije zaobišla jedna suluda sudska odluka, kao niti ekscesi kod susjeda ili Bernardićev kukavičluk.

Ministar Tomislav Tolušić i 'fotomontaža'

Tjednik Nacional objavio je fotomontaže na kojima ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić 'šmrče kokain' dok mu u krilu 'sjedi' oskudno odjevena dama

Tolušić je odgovorio kako je svjestan da je tijekom mandata dirnuo u mnoga 'osinja gnijezda', a da ekipi 'koja stoji iza fotografija, poručuje da počnu pakirat kofere'

Tolušić je, ruku na srce, napravio dosta, i time je itekako lupio pljusku koalicijskom partneru Mostu, koji se toliko zalagao za reforme u poljoprivredi, a nije učinio ništa. No čini se da se zamjerio i dijelu HDZ-ovaca, iako protiv njega još nitko ne govori. Tolušić je do prošle godine bio uspješan HDZov župan u siromašnoj Virovitičko-podravskoj županiji. Tamo su smatrali da ga je stvorio Josip Đakić, koji je nedodirljivi gazda. Iako ga je u ministarsku fotelju regionalnog razvoja prvi postavio Tomislav Karamarko, on nije njegov čovjek.

Za njega se može reći da je pomalo netipičan HDZ-ovac iako je u stranci od svoje osamnaeste godine. Naime, sluša Hladno pivo, Majke, Pepperse (što možda više odgovara habitusu nekog SDP-ovca), a jedan od najboljih prijatelja mu je bio Ivan Dečak iz benda Vatra. Za razliku od mnogih političara, otvoren je, bez dlake na jeziku, duhovit te priznaje da je tijekom prvih godina studija volio zatulumariti, pa je Pravni fakultet, koji je pohađao u Zagrebu neko vrijeme “patio”.

Novi broj tiskanog Expressa objašnjava da su sa slučajem navodnih fotomontaža s ministrom Tomislavom Tolušićem granice jako pomaknute jer nikada do sada niti jedan potpredsjednik Vlade nije rušen kokainsko-seksualnim fotografijama. Isto tako još nikada nije viđena niti ovakva preventivna obrana.

Više o tome ovdje.

Fotomontaža ministra Tomislava Tolušića u naručju prostitutke | Author: Nacional Nacional
Pokajnički govor uplašenog Josipa Bozanića

Ne samo da je Josip Bozanić u govoru osudio zločine tijekom Drugog svjetskog rata i rekao da je to bio pokušaj da se uništi židovski narod, nego je zagrebačka Katedrala ukrašena 50 metarskim natpisom koji se vijori s vrha zvonika. Na njemu piše na hebrejskom i hrvatskom:"27. 1. Dan sjećanja na žrtve holokausta - Međunarodni dan sjećanja na HaŠoa" - "Podići ću im u kući svojoj i među svojim zidovima spomenik i ime… dat ću im vječno ime koje neće biti iskorijenjeno”.

"Ideologija rasizma, usmjerena protiv Boga i čovjeka, nastala je na neistini o čovjeku i o židovskom narodu, širila se mržnjom do neizrecive mjere patnje, koju ni riječi ni slike ne mogu izraziti. Ne možemo isključiti iz ovoga spomena ni djecu i unučad počinitelja, čiji su životi obilježeni zločinima otaca i djedova, te im je potrebno pročišćenje istinom. Na tome je tragu neprihvatljivo dopustiti da se danas ponovno budi bilo koji oblik antisemitizma. Nama kršćanima sasvim je jasno – kako je rekao i papa Franjo – da kršćanin ne može biti antisemit. Kršćanstvo i bilo koji oblik mržnje prema čovjeku i drugom narodu, jedno drugo isključuju", rekao je čovjek iz klera koji je do sada decidirano odbijao na ovaj način osuditi ovu ideologiju, već je svim svojim svjetovnim moćima pomagao ultrakonzervativcima i raspirivao vatre sukoba.

Uostalom, još prije dva tjedna u zagrebačkoj crkvi Presvetog srca Isusova promovirana je revizionistička knjiga ‘Razotkrivena jasenovačka laž’, akademika Josipa Pečarića i dr. Stjepana Razuma u kojoj se umanjuju zločini počinjeni u ustaškom logoru nad Srbima, Romima i Židovima tijekom Drugog svjetskog rata. U istoj crkvi svake godine u isto vrijeme održavaju se i mise zadušnice za ustaškog poglavnika Antu Pavelića

Vrlo vjerojatno je to učinjeno jer se već nekoliko mjeseci govori kako će papa Franjo smijeniti kardinala Bozanića i na njegovo mjesto postaviti nadbiskupa Dražena Kutlešu.

O Bozanićevom prosvijetljenju čitajte ovdje.

Josip Bozanić | Author: Dalibor Urukalović (PIXSELL) Dalibor Urukalović (PIXSELL)
Pernar i Živi zid opet uhvaćeni u muljaži

"Nisam u parlamentu, ali naš član Ivan Pernar je u parlamentu. Kao stranka smo ponosni na njega i na račun njega dobivamo novac, rekao je Stjepan Vujanić, šef stranke Abeceda demokracije koja na račun Ivana Pernara, istovremeno člana Živog zida i Abecede, dobiva 1,1 milijun kuna. A novce su, barem prema riječima revizije, trošili bez jasne kontrole, bez računa i bez poštivanja pravila vezana uz poslovanje političkih stranaka.

Pernar, koji je na televiziji rekao da je "član dvije stranke svojom voljom, a ako želi može postati i članom treće", ubrzo je povinovao svoju volju Živom zidu te rekao da na "zamolbu Ivana Vilibora Sinčića ostaje članom samo Živog zida".

Na proljeće 2015. je i Sinčić preko društvenih mreža pozivao simpatizere na slanje računa Živom zidu. "Neki dan je sjeo novac od kampanje. Moramo pravdati svaku lipu. Molim vas da sve što možete uzmete na R1 Živog zida. Nabavite ih što više da ne upadnemo u probleme", stoji u toj poruci. On je kasnije tvrdio kako je riječ o lažnom profilu.

To je samo vrh ledene sante nepravilnosti i malverzacija Živog zida, više o tome pročitajte ovdje.

Ivan Pernar i Vilibor Sinčić | Author: Dalibor Urukalović (PIXSELL) Dalibor Urukalović (PIXSELL)
Kreće studij demografije iz 19. stoljeća

Stjepan Šterc i njegovi kolege planiraju pri Hrvatskim studijima pokrenuti petogodišnji dvopredmetni studij demografije, bio bi "po pola" koncentriran na iseljeništvo, a neki od predmeta su sljedeći "Hrvatska žena u iseljeništvu", "Filozofsko-teološki pristup stanovništvu", "Iseljeničko-povratničke organizacije", "Hrvatske katoličke misije" i "Hrvatski velikani u iseljeništvu", te "Korporativne demografije" i "Novi koncept države"

Žarko Puhovski tvrdi da Šterc nipošto ne može voditi studij jer je to "protupravilno i nemoguće jer on nije redovni profesor u trajnom zvanju i ne može ići u radni odnos"

Program je od strane mnogih opisan kao zastarjeo, te da nam treba demografski plan koji će provoditi država, a ne studij.

"Dobro da žene između 30 i 35 negdje ne zatvore i ne natjeraju da inkubiraju male Hrvate. Demografija definitivno ne počiva samo na ženi i njezinom tijelu. Je li se gospodin Šterc probudio početkom 19. stoljeća?", reka je aktivistkinja Rada Borić vidjevši program.

Za Express Šterc pojašnjava i spominjanje "teološkog" momenta u čitavoj priči, koji je mnogima zapeo za oko, i za kojeg mnogi smatraju da mu nije mjesto u znanosti, u sekularnoj državi. 

Više o tome ovdje.

Počela jesenska kampanja Inicijative 40 dana za život | Author: Hrvoje Jelavic (PIXSELL) Hrvoje Jelavic (PIXSELL)
Hrvatsko sudstvo opet briljira

Županijski sud potvrdio je Huanitu Luksetiću, čovjeku koji boluje multiple skleroze i koji je radi toga koristio ulje kanabisa, prvostupanjsku presudu od dvije godine zatvora zbog ilegalne proizvodnje i držanje marihuane.

"Sud bi u ovom slučaju trebao puno šire tumačiti zakon, štiteći najviše ljudske vrijednosti, a to je, opet ponavljam - život, koji je ovdje doslovno ugrožen", rekao je odvjetnik Vladimir Gredelj za 24sata.

Za razliku od Huanita, Davidu Kruljcu, sinu generala Mladena Kruljca, je zbog 3,98 kilograma marihuane i 27 grama kokaina dosuđena godina dana zatvora što je kasnije zamijenjeno radom za opće dobro i to čitavih 730 sati. Sud je Davidu izrekao kaznu od od petsto dnevnih dohodaka, a u njegovom slučaju to iznosi 200.000 kuna.

O nizu slučajeva gdje su "jača" imena i manje kazne čitajte ovdje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kuburamile 16:56 27.Siječanj 2019.

    Propagandno glasilo poražene fašustičke Memorandum politike udara po svome, Bozanić se ne posipa nego je rekao strahote u Jadenovcu ma kakve bili istražiti cemo, jeli veca je strahota laž o Jasenovcu od onih kojih nije bilo pred katedralom od umrlih ... prikaži još! u radnom logoru Jasenovac. Nije bilo mitomana nitko ih ne treba.