Top News
1747 prikaza

Sastanak G7 u jednoj fotki - tko izgleda kao 'gazda'?

Sastanak skupine G7 u Quebecu
1/2
REUTERS
Na tisuće fotografija snimljeno je ovog vikenda na sastanku skupine G7, ali samo jedna govori puno toga

Fotografija koju je Angela Merkel podijelila na svom Instagram profilu vrlo brzo je postala hit na društvenim mrežama, a komentari na fotografiju uglavnom su slični i zaključuju istu stvar: Trump na fotki izgleda kao gazda, no je li zaista 'the boss' ili samo tako misli?

Na tisuće fotografija snimljeno je ovog vikenda na sastanku skupine G7, ali ova govori puno upravo zbog svoje nadrealne kompozicije.

Angela Merkel stoji iza dugog i ravnog stola, s obje ruke naslonjena na njega, dok oko nje stoji ostala svita sastanka. Merkel neutralnog izraza lica gleda direktno u Trumpa koji sjedi sam s druge strane stola.

Je li ljut? Je li mu dosta? Je li mu zabavno? Trump se čini kao da gleda u prazno, iako gleda u smjeru Merkelice, izgleda kao da gleda pored nje

Radnik u tvornici Dolar za dolar Ekonomix Trgovinski rat: Europa pripremila Trumpu 'atomsku bombu'

Pored Merkelice se nazire francuski predsjednik Emmanuel Macron, dok lider koji se jasno vidi je japanski premijer Shinzo Abe, no i na njemu je teško razaznati o čemu razmišlja. Lijevo od njega stoji američki savjetnik za nacionalnu sigurnost John Bolton i zapravo jedini izgleda kao da je usred nekog razgovora. Čak i da je, vrlo vjerojatno ga nitko ne sluša.

Sastanak skupine G7 u Quebecu nije baš slavno završio, uvelike zahvaljujući američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, koji nije želio odstupiti ni milimetra od svojih stavova. Sa sastanka u Quebecu je otišao isto onako kako je došao - sipajući brojne prijetnje o trgovinskom ratu. Upozorio je ostale lidere da ne uzvraćaju protumjerama zbog carina koje je on uveo na željezo i aluminij.

"Ako krenu u osvetu, napravit će veliku pogrešku. Amerika je kao banka koju svi pljačkaju, ali toga više neće biti", rekao je Trump, a samo nekoliko sati nakon što je otišao za Singapur gdje se treba sastati sa sjevernokorejskim diktatorom Kim Jong Unom izjavio je da će povući američku potporu izjavi G7 te ponovno zaprijetio uvođenjem novih carina za uvoz automobila, čime je signalizirao mogućnost novog pogoršanja trgovinskih odnosa među najrazvijenijim državama svijeta.

Trump je na Twitteru napisao da su ga isprovocirale Trudeauove izjave o tome da su američke carine neka vrsta uvrede Kanađanima koji "neće dopustiti da ih se tlači". "Vrlo nepošteno i slabo. Naše su carine odgovor na kanadske namete od 270 posto na američke mliječne proizvode!", ustvrdio je.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 17:35 11.Lipanj 2018.

    britanska teresa may se i ne vidi :-)