Top News
5716 prikaza

Ruski specijalci u Beogradu treniraju buduće 'plaćenike'

Obuka pripadnika EBSSA
EBSSA
Brojni tečajevi održavaju se u susjedstvu, a instruktori su stvarno šaroliko društvo

Za nekoliko dana počinje tečaj čiji je cilj svakog polaznika pretvoriti u pravog i opasnog plaćenika opremljenog za borbu u bilo kojem dijelu svijeta. Provode ga pravi ruski vojni stručnjaci, a u njemu mogu sudjelovati svi koji posjeduju neko barem osnovno vojno znanje.

Tečaj nakon kojeg postajete Private Military Contractor, sigurnosni stručnjak s licencom ili 'plaćenik', provodi se u našem susjedstvu. Glavni grad Srbije, Beograd, tako će do kraja lipnja ove godine biti domaćin tečajevima koje organizira EBSSA (European Bodyguard & Security Service Association) koja pruža usluge osiguranja, usluge tjelohranitelja, a i edukacije budućih vojnika-plaćenika.

Tučnjava navijača na južnoj tribini Partizanovog stadiona Stefanović tvrdi Top News "Iza tučnjave huligana iz Splita krije se nešto veliko"

Grupa koja započinje s treningom 5. veljače već odavno je popunjena. Treninge koji uz oružje uključuju i specijaliziranu vojnu taktiku provodi, kako stoji u oglasu objavljenom na njihovoj Facebook stranici, bivši član ruske specijalne antiterorističke jedinice. Sudjelovanje u ovom pravom vojnom iskustvu košta 1.600 eura. 

U Srbiji se tako planira organizirati 17 tečajeva do kraja lipnja ove godine, s temama kao što su borbeni tečaj upotrebe pištolja, tečaj za instruktora pištolja, tečaj ruske tajne službe za taktičku upotrebu oružja. Polaznici će najviše morati izdvojiti za tečaj taktičkog instruktora koji stoji 2.950 eura i traje šest dana.

Vojni trening SPECIJALCI Top News Djeca iz Srbije na vojnim treninzima u Rusiji?

Organizacija EBSSA osnovana je 2014. godine u Italiji, a ima svoje podružnice diljem Europe, između ostalog u Rumunjskoj, Velikoj Britaniji i Grčkoj. Posebnu akciju organizirali su u Rumunjskoj gdje polaznike pozivaju da im se priključe na streljani za Valentinovo, te da svojim boljim polovicama, umjesto čokolade i srca, poklone dan uživanja uz zvukove pucnjave. Naravno, uz njihovog licenciranog instruktora i fotografije koje će ovjekovječiti njihovu ljubav prema oružju.

Pozive za sudjelovanje u treninzima, nakon kojih će polaznici biti u potpunosti opremljeni za ratovanje, objavljuju i na svojoj Facebook stranici, na kojima se mogu pronaći fotografije i videa s dosadašnjih treninga.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.