Top News
5178 prikaza

Rusi tvrde: "SAD sprječava uništenje ISIL-a"

ISIL-ove trupe u Siriji
Day Donaldson
Hladni rat velikih svjetskih sila na bojištima Bliskog istoka sve se više "zagrijava"

Borci Islamske države izveli su nekoliko napada na snage odane sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu iz zone "američke vojne misije", izjavio je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Prema njegovim riječima, 28. rujna je odred ISIL-ovaca pokušao zauzeti visoravan oko grada Qaryateyna i pritom su uspjeli zaobići skrivene položaje vladinih snaga. Tvrdi da su točne koordinate položaja mogli znati samo uz pomoć zračnog izviđanja, čiji su podaci pažljivo predani.

"Navedene napade terorista ujedinjuje jedno, svi su izvršeni u zoni od 50 kilometara oko naselja Al-Tanf na sirijsko-jordanskoj granici, istoj onoj gdje se nalazi 'američka vojna misija' i gdje Amerikanci nisu dopuštali napade sirijskih snaga čak i kad su pratili teroriste", dodao je Konašenkov.

Sirijska vojska morala je uložiti ozbiljne napore da bi neutralizirali grupe terorista na autocesti od Palmire prema Deir el-Zouru i oslobodi okupirana naselja.

Rusko ministarstvo obrane upozorilo je Amerikance da neće dopuštati takve izlete ISIL-ovaca: "Kad već Amerikanci smatraju da su ovakvi napadi nepredviđene slučajnosti, ruske zračne snage u Siriji spremne su započeti potpuno uništavanje svih takvih slučajnosti".

Konašenkov je kazao i da je SAD glavna prepreka razbijanju terorističke skupine, a ne njihova borbena sposobnost.

(kurir.rs)

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nije-bitno55 18:47 08.Listopad 2017.

    to nije nista novo daje ISIL stvoren od zapadnih strana zato nerade nista protiv njih a u Evropi ih ima oko 50.000,To znaci dace opet krv liti po Evropi