Top News
454 prikaza

'Republika AP' je prva članica EU koja je posve očišćena od zviždača

Marin Tironi/PIXSELL
“Nezviždačica”, kako samu sebe naziva Đerek, uputila je oštru javnu izjavu o slučaju u kojem je pokušavala upozoriti na nepravilnosti u radu tadašnjeg ministra državne imovine Banožića o dodjeli lokala u središtu Zagreba

Tvrtka Državne nekretnine nije prekršila Zakon o zaštiti zviždača kad su otkaz uručili Maji Đerek, pravomoćno je presudio Županijski sud u Splitu nakon njezine žalbe. “Nezviždačica”, kako samu sebe naziva Đerek, uputila je oštru javnu izjavu o slučaju u kojem je pokušavala upozoriti na nepravilnosti u radu tadašnjeg ministra državne imovine Banožića o dodjeli lokala u središtu Zagreba.

O sustavu koji ne ide na ruku zviždačima u Hrvatskoj?

U Republici AP zbog apsurdnog i jalovog zakona o zviždačima niti jedan prijavitelj nepravilnosti nije uspio dobiti sudsku presudu. Niti jedan, ikad! Republika AP je prva članica EU koja je posve očišćena od zviždača.

 | Author: Marin Tironi/PIXSELL Marin Tironi/PIXSELL

O propustima i apsurdima svog slučaja?

Iako sam uočene nepravilnosti prijavljivala nadzornom odboru, glavnom kontrolnom tijelu svake tvrtke, sud je mislio da će im takav NO ispunjen uglednim HDZ-ovcima dostaviti moje prijave. Da apsurd bude veći, prema zakonu Republike AP, sve nepravilnosti sam trebala prijaviti tzv. povjerljivoj osobi koja je, sasvim slučajno, dobra prijateljica tadašnje direktorice Sabo. Najvažniji zapisnik koji je mjesecima skrivan od očiju javnosti jasno pokazuje namjeru Marija Banožića da pogoduje vlasniku lokala čije slike objavljujem te da mu omogući rad iako je isti već tada imao više od četiri milijuna kuna duga prema državi.

O otezanju radnog sporu s državom Hrvatskom?

Budući da se od strane vodećih ljudi Republike AP svjesno razvlači moj radni spor već tri godine, koji sam dobila u prvostupanjskoj odluci te je naloženo moje vraćanje na posao - podnijela sam pritužbe europskim institucijama. Moja detaljna kaznena prijava s dokazima je već dvije godine zakopana u najdubljoj ladici istražnog tijela Republike AP - Uskoka.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.