Top News
74915 prikaza

Renata je šišala sve, a onda je 'gaf sa Srbima' uništio legendu

Renata Vinšek
1/10
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Istražili smo povijest najpoznatije zagrebačke frizerke i poslovanje njezina salona, te otkrili razne zanimljivosti

Pa zar je to Renata? Ista ona Renata kod koje sam se godinama šišala, napisala je jedna poznata hrvatska umjetnica podrijetlom iz Srbije, naglašavajući kako je zaprepaštena jer u tom salonu nikad nije osjetila ni dašak šovinizma...  

"Dugo mi je trebalo da shvatim da je Kolindina frizerka Renata ona ista Renata u čijem sam se Frizerskom salonu ‘Renata’ u Frankopanskoj godinama šišala. I moram priznati da nikad, ali baš nikad nisam osjetila da Renata ima ikakvih predrasuda po pitanju Srba, ili nehrvata općenito. Voljela je poznate osobe, kakve god, u širokom rasponu, to da... Kako je u međuvremenu taj salon propao, i to kako čujem zbog dugova, to je sreću pronašla kod predsjednice. A tamo valjda mora dokazivati da, kao prava Hrvatica, mrzi Srbe", napisala je ta bivša klijentica na Facebooku.

Miroslav Škoro i njegova supruga Kim Predsjednički izbori Top News Hajka na Škorinu suprugu:Tko sve napada Kim Ann Škoro?

Provjerili smo te kuloarske priče. Renata Studio je do lani bilježio gubitke veće od 100.000 kuna minusa, da bi 2018. završili u plusu 15.800 kuna. Zadnje tri godine su pali i prihodi jer je, primjerice, 2015. godine Studio imao 714.500 kuna prihoda, a lani 457.800 kuna. Ujedno je broj zaposlenih u zadnje tri godine, prema podacima Poslovne Hrvatske, upola smanjen.

“Ja sam u totalnoj komi, nastao je strašan dernek od nečega što je u potpuno krivom kontekstu preneseno s mojeg privatnog Facebook profila”, izjavila je gospođa Vinšek čim je shvatila - a nije joj trebalo puno - koliko je svojim Facebook statusom uzburkala strasti u Hrvatskoj. Svi mediji odjednom su počeli istraživati njezinu biografiju, stavove, prošlost, klijente, političke stavove...

Kod Renate Vinšek šišali su se najslavniji Hrvati. Odlazak na frizuru u njezin studio bilo je pitanje prestiža, jer je Renata radila frizure Eni Begović - to su najslavniji uvojci hrvatske kinematografije - ali novinari tvrde kako je “zaslužna i za promjenu Giulianova imidža, kojemu je odrezala dugu kosu, baš kao i Luki Nižetiću.

Renata Vinšek | Author: Dalibor Urukalović (PIXSELL) Dalibor Urukalović (PIXSELL)
Frizirala je i Alku Vuicu, Kseniju Urličić, Dolores Lambašu, Sanju Doležal te mnoge druge”. Najpoznatiji njezin klijent bio je vjerojatno Franjo Tuđman, kojega je šišala na Pantovčaku, dok su novinari uzalud čekali da ga snime u foto sačekuši kraj salona, u Frankopanskoj...

Među poznatim osobama koje je šišala bili su - da čudo bude veće - i Miroslav Škoro i njegova supruga Kim. Škoro je opisan kao “legenda”. No to je bilo davno prije kandidature.

"Radna atmosfera... hvala legendi gos. Škori... a vani snjegić i sve nekak lijepo ‘love is in the hair’ i cijeloj ekipi sa snimanja", stoji u jednoj od objava Salona Renata, postavljenoj prije izbijanja skandala.

U Škorinu stožeru bili su zaprepašteni niskim udarcem, nakon kojega svi, umjesto Škorina programa, raspravljaju o njegovoj supruzi, i to na način koji mu u njegovu biračkom tijelu vjerojatno neće osigurati masovno obožavanje.

Desnica sprema "Crnog labuda 2" Predsjednički izbori Top News Crni labud 2: Plenkoviću i Kolindi spremaju pakao

"Pa naravno da ga je frizirala. Ona mu je frizirala i suprugu. Tu se oboje šišaju. Nisu redoviti, bili su nekoliko puta. Suludo je to sve skupa. On je čovjek koji nije navikao na takve šovinističke ispade", rekao nam je Mate Mijić, ključni čovjek Škorina stožera.

Facebook je otkrio kako protiv “pogrešnih” krvnih zrnaca Renata, inače, nema ništa ako se treba slikati s poznatima i slavnima, recimo s Lepom Brenom (na fotografiji se toči šampanjac). Tome u prilog svakako ide i činjenica da je njezinoj kćeri na svadbi pjevao srpski pjevač Bane Mojičević, pobjednik prve sezone showa “Zvezde Granda”.

U studio su na frizuru dolazile i Tereza Kesovija, Vida Jerman, Iva Šarić Leko i njezin suprug Jerko, Mani Gotovac, Lea Mijatović, Almira Osmanović, Minea, Sanja Doležal... Facebook, ipak, otkriva njezinu najveću ljubav. Profil joj je pun fotografija s predsjednicom, kojoj je radila čuda na glavi - od “navijačkih” frizura do protokolarnih.  

Renata Vinšek | Author: Dalibor Urukalović (PIXSELL) Dalibor Urukalović (PIXSELL)
"Uvijek su bile dobre. Kliknule su si i to je to. Zaista ne znam da ju je itko ikad osim Renate frizirao", rekao nam je sugovornik koji odlično poznaje predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Nije popustila ni tijekom Karamarkove vladavine. Naime, Ana Karamarko je vlasnica salona Opium, koji je također na glasu kao ekskluzivni, ali predsjednica nije popustila te je ostala odana Renati Vinšek.

Renata Vinšek i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović davno su prerasle profesionalni odnos. One su prijateljice više od trideset godina, žene koje se podupiru, tješe i hrabre. Navodno bi se Renata Vinšek i predsjednica znale povući u pokrajnju sobu, u sad već bivšem salonu u Frankopanskoj ulici, ako bi imale nekih povjerljivih, emotivnih tema za razgovor.

Miroslav Škoro Pjevač, komičar Top News Škorino poslovno carstvo: Kako zarađuje milijune

Koliko povjerenja imaju jedna u drugu govori i činjenica da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, dok je živjela izvan Hrvatske, znala frizerki Renati ostaviti mjesečni paušal kako ne bi morala razmišljati o novcima kad dođe na frizuru. A brigu o svojoj kosi predsjednica je povjerila samo Renati Vinšek. I nikom drugom.

No čini se da friziranje predsjednice ima i cijenu.

"Koliko mi je poznato, izgubila je Renata mnogo klijenata otkako frizira predsjednicu. Zbog Kolinde je znala zatvarati salon i prilagođavati se, čime su se ostali klijenti našli zakinuti pa joj više ne dolaze", kaže nam bivša Kolindina suradnica dobro upućena u njezine navike i dodaje:.

"Puno se u gradu priča kako i poslovanje salona nije blistavo."

Renata Vinšek | Author: Dalibor Urukalović (PIXSELL) Dalibor Urukalović (PIXSELL)
Iz salona se, u nekom trenutku, povukla i Severina. Vlasnica je priznala da se najveća hrvatska estradna zvijezda više ne šiša kod nje, ali nije znala navesti razlog zbog kojeg je došlo do razlaza.

Nakon objave spornog statusa o Škorinoj supruzi, Vinšek se branila govoreći da je zapravo riječ o nesporazumu.

"Taj status je ukraden s mojeg privatnog profila, krivo je to preneseno u potpunosti", rekla nam je za 24sata.

Uskoro je objavila novi status u kojemu se ispričala srpskoj manjini. Riječi Renate Vinšek, kojima se posipa pepelom nakon skandalozne izjave o srpskim krvnim zrncima, mogu se protumačiti da jedno misli kao fizička osoba Renata Vinšek, a da sasvim drugačije razmišlja kao Renata Vinšek d.o.o.

Kolinda Grabar Kitarović Pakt protiv nje Top News Svi su jako nabrijani na Kolindu - letjet će perje

Renata Vinšek ima, uz studio, još dva salona, oba u Frankopanskoj, vozi skupi BMW i pripada najuspješnijim građanima hrvatske metropole. Ovo je prvi skandal u četiri desetljeća dugoj karijeri.

"Nedavno mi je moja prijateljica, danas visokopozicionirana u politici, priznala kako joj je mama govorila da mora u školi biti 5,0 jer će inače završiti kao frizerka. A onda je, nekoliko godina kasnije, dok se mučila s nečim na fakultetu, vidjela mene kako se vozim u BMW-u. Došla je kući i rekla mami: ‘Evo ti sad, Renata vozi BMW’, rekla je novinarima Jutarnjeg lista.

"Tjerao me neki inat svojstven ljudima iz radničkih obitelji. Odrastala sam i išla u školu s mnogim ljudima koji su danas velika imena u politici, kulturi i sportu. Većina je bila iz dobrostojećih obitelji, vozili su se u dobrim automobilima, imali su sve. Mi smo živjeli mnogo skromnije. Moji roditelji su se nadali da ću na fakultet, no ja sam željela biti frizerka..."

I sve je išlo u redu, dok se gospođa Vinšek bavila friziranjem. A onda se, kao i njezina klijentica, dohvatila posla o kojemu ništa ne zna, politike...

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 19:11 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • Avatar Mado
    Mado 12:53 12.Studeni 2019.

    Kolinda je isto šišala sve, a onda ju je uništio gaf sa Vučićem.

  • patkovic 06:20 12.Studeni 2019.

    čini mi se da je to frizerka koja glumi bogataša tj probušeno bure u poslovnom smislu