Top News
2511 prikaza

Rat špijuna u Beogradu: Snimili diplomatu s prostitutkama

Milo Đukanović
REUTERS
Snimljenog diplomatu opisuju kao agenta crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića

Srpske novine bliske predsjedniku Aleksandru Vučiću objavile su eksplicitne fotografije djelatnika crnogorske ambasade u seksualnoj akciji s nepoznatom crnkom.

Tabloid Alo tvrdi da su došli u posjed fotografija djelatnika G. S., koji je u ambasadi Crne Gore u Beogradu zaposlen u administrativno-tehničkoj službi. Redakcija navodi da posjeduju i video snimke. Par je, navodi se u tiskanom izdanju Aloa, snimljen tijekom seksa u jednoj sobi, a na snimkama se navodno vrlo jasno vidi lice djelatnika G. S.

Ovog diplomatu opisuju kao agenta crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića, te ga optužuju za čitav niz stvari. Tako navode da G. S. "već godinama u Beogradu prakticira sklonosti prema perverzijama i sodomiji", ali i da je sudjelovao u nezakonitim aktivnostima crnogorskog podzemlja u Beogradu.

Stormy Daniels IKONA VREMENA Life Tri razloga zašto je porno diva Stormy Daniels opasna

"On se pored redovitih seksualnih igrarija bavio i obavještajnim radom u korist Crne Gore, nerijetko je zloupotrebljavao svoju suprugu, službenicu jedne od državnih institucija u Srbiji, a koja mu je pomogla da dobije razne vrste logističke potpore za svoje prijatelje iz crnogorske mafije", rekao je navodno neimenovani izvor iz diplomatskih krugova, a čiju izjavu prenosi Alo.

No, treba napomenuti kako je, osim što je Alo izrazito naklonjen Vučiću, odnos Srbije i Crne Gore izrazito nategnut, pa u svojevrsnom 'ratu' između dviju država se ne biraju sredstva. Službeni Beograd je naročito nezadovoljan činjenicom da je Crna Gora službeno ušla u NATO. Taj potez u Srbiji mnogi tumače kao okretanje leđa Srbiji do strane Crne Gore, naročito nakon izjava iz Crne Gore da će kao članica NATO-a sudjelovati u svim njihovim akcijama, uključujući i akcijama protiv Srbije na Kosovu ukoliko do toga dođe.

Crna Gora je također, za razliku od Srbije, zauvijek skinula s dnevnog reda pitanje granice s Kosovom, za što je dobila jako veliku podršku svojih europskih partnera. Kosovo je naime često bila prepreka u odnosima Srbije i Crne Gore, a kao rezultat narušenih odnosa činjenica je da je Milo Đukanović 2013. godine prvi put posjetio Beograd nakon deset godina.

Svojevrsni hladni rat između Beograda i Podgorice počeo je još nakon ubojstva prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića, s kojim je Milo Đukanović, još iz vremena zajedničke borbe protiv režima Slobodana Miloševića, imao izrazito bliske odnose. 

Srbija je dugo vremena financirala prosrpsku opoziciju u Crnoj Gori i tako zaobilazila Podgoricu i Đukanovića, preko čega Đukanović nije mogao prijeći.

Eskalacija loših odnosa se dogodila nakon što je Crna Gora priznala neovisnost Kosova. Tadašnji srpski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić je protjerao crnogorskog ambasadora u Beogradu, a u srpskim medijima počela je kampanja kriminalizacije crnogorske vlasti i državnog vrha. Cilj je bio da se Crnoj Gori naruši međunarodni ugled.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.