Top News
5367 prikaza

Ramljak ljut na Vladu, HDZ strepi od urušavanja Agrokora

Ante Ramljak i Andrej Plenković
Goran Stanzl (PIXSELL)
Iako se govorilo i ostavci Martine Dalić, to za sada čini se nije opcija

Podnosim neopozivu ostavku - izjavio je kasno navečer u utorak za Večernji list Ante Ramljak, izvanredni povjerenik Agrokora, i time potvrdio da je sastanak s premijerom u utorak s Plenkovićem i njegovim najbližim suradnicima u Vladi završio njegovim odlaskom iz izvanredne uprave tog koncerna. 

Razgovor premijera i Ramljaka nije bio nimalo ugodan, piše Večernji list, a Ramljak je, kako piše Večernji list, ostavku podnio razočaran i ljutit na Vladu i HDZ. 

U Banskim dvorima su sastanci trajali do iza 21 sat, premijer Plenković i Ramljak razgovarali su nasamo, ali i pred premijerovim najbližim suradnicima - Davorom Božinovićem, Gordanom Jandrokovićem i Martinom Dalić

Premijer je razgovore obavio i s vjerovnicima jer bez njihova zelenog svjetla Ramljakova smjena, odnosno odlazak ne bi bila opcija jer bi znatno zakomplicirala cijeli proces restrukturiranja Agrokora, donosi Večernji.

Iako veliki dio Predsjedništva HDZ-a, barem u razgovorima s novinarima, zagovara i smjenu Martine Dalić, potpredsjednice Vlade koja je napisala lex Agrokor i odabrala Ramljaka, njena smjena, čuje se u krugu bliskom premijeru, nije opcija.

Obzirom na Ramljakovu ostavku, to sigurno, barem neko vrijeme, neće biti opcija, jer bi to bilo kompletno urušavanje cijele priče oko Agrokora. Naime, odlazak u isto vrijeme dvoje ključnih ljudi koji se bave Agrokorom i do sada su imali puno povjerenje premijera značio bi poraz Andreja Plenkovića i pitanje je kako bi se takav rasplet mogao odraziti na njegovu poziciju i u stranci i u Vladi.

Plenković je naime u Agrokor uložio cijeli svoj politički kredibilitet, a Ramljak i afere koje su oko njega isplivale taj su kredibilitet značajno prodrmale.

Stoga i ne čudi da neki HDZ-ovci pomalo i strepe od raspleta situacije, jer ih neodoljivo podsjeća na Fimi mediju, koja je HDZ koštala izbora i novca. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ursuss 21:52 21.Veljača 2018.

    viđe "Boga spasitelja" koji 140Kkuna ima mjesečnu plaćicu..moja supruga to zaradi u toj firmi koju "spasavaš"- i to krvavo, u ovoj državi lopova za samo 4,5 godine...propao zajedno sa onim koji te angažirao pa da se prebaciš na pučku kuhinju iz kontejnera...

  • nelson 10:04 21.Veljača 2018.

    adio hdz