Top News
2340 prikaza

Putin Kolindi: Hrvatska je važan partner Rusije

Kolinda Grabar Kitarović i Vladimir Putin, Soči, listopad 2017.
pool/REUTERS/PIXSELL
Predsjednica je predsjednika pozvala u posjet Zagrebu, nada se da će to biti u 2018.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu su izrazili želju dati novi zamah zapostavljenim odnosima Hrvatske i Rusije, "na temelju jednakopravnosti i međusobnog poštovanja".

"Hrvatska je važan partner Rusije u Europi i na Balkanu. Tijekom 25 godina od uspostave službenih međudržavnih odnosa oni su dobili raznovrsni i uzajamno koristan karakter", rekao je Putin nakon sastanka s Grabar-Kitarović u Sočiju.

Kolinda Grabar Kitarović u Kninu Sastanak vrha Top News Novac ili uhićenja: O čemu će pričati Kolinda i Putin?

Grabar-Kitarović je istaknula da Hrvatska, kao odgovorna članica EU-a i NATO-a, ali i zemlja koja uvažava međunarodni značaj Rusije, želi bilateralnim odnosima dati novi zamah nakon značajnog razdoblja posustajanja.

"Danas je izražena obostrana želja za suradnju na temeljima jednakopravosti i međusobnog uvažavanja", istaknula je Grabar-Kitarović koja boravi u posjetu Rusiji. Pozvala je Putina u Hrvatsku nadajući se da bi se to moglo dogoditi iduće godine.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jugoivo 18:20 18.Listopad 2017.

    Shvatila Kolinda Grabar da Putin ima "četvrtasta m..."! A kad sretnu onog s druge strane Oceana, samo što mu ne stignu do nešto iznad koljena!