Top News
7746 prikaza

Psihijatri upozorili: "Trump nije svoj, lud je i opasan"

Donald Trump
REUTERS
Tvrde da je takav čovjek u Bijeloj kući opasnost po cijeli svijet, postoji i prijedlog rješenja

Skupina psihijatara upozorila je Kongres na to, kako smatraju, da Donald Trump kao predsjednik predstavlja "očitu u jasnu opasnost" po svijet. Među njima našla se i dr. Bandy Lee s Yalea, koja se navodno istodobno konzultira s Demokratskom strankom u Kongresu oko organizacije stručnog panela o savjetima u vezi predsjednikovog mentalnog zdravlja.

Ona je za USA Today kazala da je zabrinuta oko "razine opasnosti" Trumpa. Skupina u pismu zastupnicima obiju stranaka u Kongresu navodi:

"Više nije potrebno biti niti psihijatar za prepoznati uzbunjujuće obrasce ponašanja impulsivnog, bezobzirnog i narcističkog ponašanja, neovisno o dijagnozi, koje u slučaju predsjednika Trumpa prijete svijetu. Smatramo da smo upravo sad u jasnoj opasnosti, posebno zbog stanja sa Sjevernom Korejom i predsjednikovim ovlastima nad američkim nuklearnim naoružanjem."

Donald Trump u Ovalnom uredu sa bivšim savjetnicima Raspad sustava Top News Fotka koja potvrđuje da Trump nema pojma što radi

Pismo je u Kongres upućeno nakon što su demokrati predložili osnivanje međustranačku komisiju od 11 članova čija bi odgovornost bila praćenje mentalnog i fizičkog zdravlja predsjednika SAD-a. Prva je s tim prijedlogom istupila zastupnica iz Marylanda Jamie Raskin.

Nju je podržalo nešto više od 20-ak kolega koji se slažu s njom da bi ubuduće svakog američkog predsjednika ili predsjednicu trebalo pratiti kako bi se vidjelo je li sposoban ili sposobna za svoju funkciju.

Rasprava o prijedlogu posebno je ojačala nakon što je Trump nedavno izišao u javnost sa svojim skandaloznim osvrtanjem na nasilje koje su na prosvjedu u Charlottesvilleu u Virginiji izazvali ekstremni desničari. Naknadno je korigirao svoje prve u izjave u smjeru da on ipak osuđuje rasiste, a da su ga zapravo mediji krivo prenijeli. Ranije je pred svojim poštovateljima u Phoenixu u Arizoni još jednom prozvao "proklete i nečasne" novinare.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • CICA 22:18 28.Kolovoz 2017.

    GOOGLE NJENO IME I NEMA NISTA U VEZI SA USA TODAY CLANKOM HAHAHAHA

  • CICA 22:15 28.Kolovoz 2017.

    HAHAHAHAH FAKE NEWS

  • nelson 19:32 28.Kolovoz 2017.

    to znam čim sam ga vidio