Top News
4559 prikaza

Prvi koji tereti Todorića - sin bivšeg ravnatelja HRT-a

Mislav Galić u pratnji odvjetnika odlazi iz DORH-a
1/7
Goran Stanzl (PIXSELL)
Sada već bivši izvršni direktor Agrokora sada govori da on nije imao nikakve veze s financijskim odlukama

Mislav Galić bio je izvršni potpredsjednik koncerna Agrokor za poslovnu grupu Hrana. Mislav Galić u ponedjeljak je uhićen, a već u utorak je predao dokumente svoje obrane. 

"Branili smo se aktivno, u cijelosti smo iznijeli obranu, odgovarali na sva pitanja tužilaštva i naš klijent je odgovarao i na naša pitanja. U cijelosti je iskazivao o svojoj ulozi za vrijeme odgovorne osobe u Ledu i u Jamnici u kojoj poziciji je tada bio odgovoran i za financije tih društava. Međutim, ovo što se njemu stavlja na teret u pouci i pravima vezano je za Agrokor d.d., znači za koncern za upravljanje društvima te njegovu poziciju člana uprave za hranu. Kao član uprave za hranu Mislav Galić u cijelosti je porekao bilo kakav doticaj s donošenjem financijskih odluka u kojima nije sudjelovao s obzirom da sjednice uprave Agrokora d.d. nisu održavane i kao takav nije mogao osiguravati donošenje nikakvih financijskih štetnih odluka za Agrokor d.d. na taj način. U sklopu svoje obrane Mislav Galić predao je i dokument kojim upravo potvrđuje navode svoje obrane, a iz kojeg proizlazi tko je u Agrokoru d.d. bio zadužen za donošenje financijskih odluka u društvu. To definitivno nije bio Mislav Galić", rekla je odvjetnica Dubravka Krklec.

Todorić je odgovoran za sve

Na pitanje je li Mislav Galić teretio Todorića, odvjetnica je odgovorila: "Predao je dokument koji pokazuje tko je bio odgovoran". Na pitanje novinarke Nove TV je li dokument koji je predao pokazuje da je odgovoran bio Todorić, odgovorila je "tako je".

Do pozicije potpredsjednika u koncernu došao je s čelnog mjesta u Ledu. Prvo direktora, a kasnije predsjednika uprave. Galić je direktor Leda postao 1998. s 26 godina. Završio je diplomski i postdiplomski studij bankarstva i financija na pariškom Dauphineu, jednoj od najboljih europskih poslovnih škola, svojedobno ocijenjenoj i najvećom francuskom tvornicom milijunaša.

Iako je čitavu karijeru proveo u Agrokoru, nikad on nije bio javno lice koncerna. Kako je to kolega Željko Ivanković nedavno napisao u Expressu, osim na konferencijama za medije, na kojima je objavljivao sklapanje poslovnih aranžmana, u posljednje vrijeme uglavnom nove kredite s velikim bankama, Ivica se Todorić nešto široj javnosti predstavljao jednom godišnje, na čuvenim božićno/ novogodišnjim prijemima u hotelu Westin, na koje je tradicionalno pozivao Ledo, vodeća tvrtka iz sastava Agrokora. Ondje je prvi put predstavljen tadašnji mladac Mislav Galić, danas menadžer u punoj snazi i kapacitetu, čiji je otac Mirko Galić tad upravo postao direktor HRT-a. Mirko Galić je inače, nakon odlaska s HRT-a, neko vrijeme bio savjetnik u Agrokoru.

Slijedim radne principe šefa

U jednom od rijetkih intervjua, Galić je kazao da slijedi primjer svoga šefa, Ivice Todorića u svemu: "Kod nas se stvarno radi. To je ritam koji držim već 18 godina, žestoki ritam. Rekao bih, uz nedovoljno godišnjeg odmora. Kao član uprave Agrokora slijedim radne principe i navike svog šefa. A njegov radni princip je da radi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. E sad, taj ritam ne držim, ali ako želiš biti dio tog sustava na visokom nivou, moraš prihvatiti da nema puno slobodnog vremena, da su vikendi najčešće radni ili poluradni, da godišnjega ima ograničeno. Je li to dobro ili nije, o tome imam svoje mišljenje: ne bih rekao da je to dobro na dugi rok."

Za sebe Galić priča da ne spada u kategoriju menadžera koji veliku pozornost pridaju svojim jutarnjim aktivnostima. Njemu je jedino važno da ujutro vidi svoju kćerkicu i s njom provede te trenutke, ispričao je on u razgovoru za Stratego 2015. godine. Sport smatra jako bitnim, ali ga radije ostavlja za navečer. Pričao je da jednostavno nije od onih koji mogu ujutro trenirati.

"Dijete sam Novog Zagreba i Sopota, od malena sam bio u sportu na ulici i moram tri do četiri puta tjedno biti u pokretu, bilo da je riječ o tenisu, trčanju, skijanju ili nogometu. Duboko sam uvjeren, a susrećem ljude iz čitavog svijeta, da na ozbiljnim funkcijama raste svijest o potrebi zdravog života. Ipak smo mi odabrali stresan život i zahtjevan smjer u odnosu na neki prosjek. Za ravnotežu je neophodno to izravnati sa sportskim načinom života", kazao je Galić.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.