Top News
1502 prikaza

Milanović u drugi krug ulazi s aktualnom predsjednicom

Zoran Milanović
1/3
igor šoban
Uljuđenim govorom Zoran Milanović proslavio pobjedu u izbornom stožeru SDP-a

Do 22 sata DIP je obradio 98,22 posto biračkih mjesta. Novi rezultati DIP-a objavljeni u 22 sata pokazali su da je Zoran Milanović relativni pobjednik prvog kruga izbora s 29,52 posto glasova. Aktualna predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović osvojila je 26,72 posto glasova, dok je Miroslav Škoro ispao iz utrke s osvojenih 24,44 posto glasova. 

Zoran Milanović je u izbornom stožeru održao uljuđeni govor i rekao da je spreman na pobjedu u drugom krugu. 

"Svjestan sam da neće svi glasati za mene, ali nemam mržnju ni prema kome, idemo u borbu ali to nije rat, ratovi su iza nas. Nitko u Hrvatskoj ne smije biti 'drugi', borit ću se za Hrvatsku u kojoj su svi jednaki. Imate svi pravo na sreću i bolji život", rekao je Milanović poručujući tako da neće praviti razliku između onih koju su glasali za njega i onih 'drugih'. 

Anketa za predsjedničke izbore Što se događa... Top News Analiziramo vjerodostojnost anketa: Jesu li lažne?

Na kraju je zamolio da mu birači daju svoje povjerenje:

"Griješio sam, ali sam mnogo u međuvremenu naučio. Stoga molim da mi date mali komadić povjerenja, jer bez njega ja ne postojim", rekao je i zaradio gromoglasni aplauz.

Zoran Milanović | Author: Igor Šoban/PIXSELL Igor Šoban/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović obratila se u svom izbornom stožeru javnosti nakon Milanovića. 

"Ovo je bila bitka 10 na jednu, a imala sam i jakog sukandidata na svom političkom spektru, za razliku od gospodina Milanovića, ali sad se svi moramo skupiti u offu i idemo na pobjedu", rekla je Kolinda praćena skandiranjem 'Pobjeda, pobjeda'. 

Zahvalila je svima koji su bili uz nju, braniteljima, ali i mladima u Hrvatskoj. Pozvala je da joj svi daju glas jer to je glas za bolju Hrvatsku.

Kolinda Grabar Kitarović | Author: Slavko Midžor (PIXSELL) Slavko Midžor (PIXSELL)

"Bit će to glas za pet godina žestokog rada. Umorni smo od podjela iz prošlosti, idemo u budućnost. Treba nam borba za demografsku obnovu, treba nam borba za bolje plaćena radna mjesta, za viši standard, više investicija, bolje školstvo. Treba nam inovativna a ne podobna Hrvatska."

"Ne trebaju mi veće ovlasti. Vaše povjerenje je moja najveća ovlast.", rekla je. 

Kolinda Grabar Kitarović | Author: Slavko Midžor (PIXSELL) Slavko Midžor (PIXSELL)

Za razliku od Milanovića, koji se u svojem govoru isključivo obratio biračima, ne spominjući protukandidate, Kolinda je krenula s napadima na Milanovića u nekoliko navrata, pa i spominjući da 'Hrvatska nije slučajna država'. 

Predugi i patetični govor završila je čestitajući Božić i uzvikom 'neka nam vječno živi naša voljena Hrvatska'. 

Miroslav Škoro i Andrej Plenković Pozadina izbora Top News Škoro je Bujančev egzekutor - plan je oteti HDZ Plenkoviću

Već i prvi neslužbeni podaci DIP-a objavljeni nešto iza 20 sati najavili su da bi pobjedu u prvom krugu mogao odnijeti Zoran Milanović. DIP je krenuo s prebrojavanjem u manjim mjestima umjesto u većim gradovima kako su radili prijašnjih godina. Nakon prvih rezultata, DIP je svakih 10 minuta osvježavao postotke, a oni su u početku bili ovakvi:

1. Zoran Milanović - 32,02 %

2. Kolinda Grabar Kitarović - 27,99 %

3. Miroslav Škoro - 21.78 %

4. Mislav Kolakušić -  5,79 %

5. Dario Juričan - 3,19 %

6.Ivan Pernar - 2,83 %

7. Dalija Orešković - 2,77 %

8. Katarina Peović - 1,07 %

9. Dejan Kovač - 0,89 %

10. Nedjeljko Babić - 0,25 %

11. Anto Đapić - 0,22 %

Prve izlazne ankete objavljene na Novoj Tv, zatim RTL-televiziji i N1, u 19 sati pokazale su da vodi Zoran Milanović s 29,58%, slijedi ga Kolinda Grabar Kitarović s 26,38 posto, a treći je Miroslav Škoro s 24, 10 posto glasova.

Sučeljavanje predsjedničkih kandidata Sučeljavanje Top News Škoro bezvezan, Kolinda se izvukla, Zoran mučio...

Daleko iza njih je ostao Mislav Kolakušić s 5,82 posto, pa Dario Juričan s 4,36 posto, iza kojeg je Dalija Orešković s 3,28 posto. Ivan pernar prema izlaznim anketama je sedmi s 2,53 posto. Katarina Peović ima 1,11 posto, zatim Dejan Kovač s 0, 93 posto i posljednji su Nedjeljko Babić s 0,40 i Anto Đapić s 0,36 posto glasova. 

Novi osvježeni rezultati prvih izlaznih anketa u 19:45 pokazali se Milanovićeva prednost nešto istopila. Milanović je pao na 28,69, Kolinda Grabar Kitarović na 25,63 posto, a Škoro je je skočio za neznatnih 0,16 posto na 24,26 posto. Kolakušić sad ima 6,23 posto, Juričan 4,77, a Dalija Orešković 3,39 posto. Pernar je na 2,78 posto. Katarina Peović ostaje na 1,11 posto, Kovač je skočio na 1,07, Babić na 0,45 i Đapić na 0,37 posto.

Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović, Miroslav Škoro i Mislav Kolakušić Glasači fantomi Top News Izbori: Analiza kako u Hrvatskoj glasaju mrtvi

U četvtak i petak su objavljene posljednje ankete prije prvog kruga predsjedničkih izbora. Prema anketi Promocije plus za RTL, pobjednica prvog kruga bi trebala biti Kolinda Grabar Kitarović s 27,9 posto potpore. U drugi krug bi još ušao Zoran Milanović s potporom od 26,7 posto.

Razlika je bila tako mala da je unutar statističke pogreške. Miroslav Škoro po toj anketi trebao je osvojiti 19,3 posto i ostao bi bez drugog kruga, a prve izlazne ankete danas su to potvrdile, no duga je noć. Mislav Kolakušić je prema tim anketama od prije nekoliko dana, predviđalo se, osvojio 6,8 posto. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar JenniferWE92
    JenniferWE92 14:55 03.Lipanj 2020.

    Рozivniсa u Sех Сlub ––– w​​w​​w​​.​k​i​s​s​t​​o​​k​​.​​c​​o​​m

  • Avatar maks20022
    maks20022 17:50 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • BESTpartizan 20:27 22.Prosinac 2019.

    zorane ajmoooooooooooooooooo