Top News
3710 prikaza

Prva predsjednica Slovenije: Arbitražna odluka je valjana

1/2
Borut Živulović/ Reuters/ Pixsell
Slovenska politika ne smije pogaziti volju naroda. Nadam se da će Hrvatska shvatiti da je i njima to dobro.

Slovenija je dobila prvu predsjednicu u povijesti - Natašu Pirc Musar. Bivša novinarka, odvjetnica i zagovornica neoliberalizma pobijedila je bivšeg ministra vanjskih poslova Anžea Logara, kojega je snažno podržavao bivši premijer Janša.

O ulasku Hrvatske u Schengen

Schengen jest ili ga nema. Policajci na granicama i kolone na prijelazima nisu to, što podrazumijeva otvorenu, slobodnu granicu i slobodno kretanje. Ulazak Hrvatske iznimno je važan za međususjedske odnose, za trgovinu između dviju država i turizam. Nisam zagovornica ponovne uspostave kontrole na unutarnjim schengenskim granicama, čemu smo svjedočili i u drugim zemljama.

 | Author: Borut Živulović/ Reuters/ Pixsell Borut Živulović/ Reuters/ Pixsell

O arbitraži s Hrvatskom

Kao pravnica razumijem što znači pacta sunt servanda, odnosno da se ugovori moraju poštovati. Arbitražna odluka je valjana i nema druge nego inzistirati da se ona ispuni. O tome treba provesti referendum. Slovenska politika ne smije pogaziti volju naroda. Nadam se da će Hrvatska shvatiti da je i njima to dobro.

O ulasku Srbije u Europsku uniju

Srbijanski predsjednik dvoji kome se prikloniti, Putinu ili EU, no glasači u Srbiji će reći kakvu politiku žele. Želim da sve zemlje zapadnog Balkana što prije uđu u EU jer njihov ulazak u EU je prije svega jamstvo mira na ovim prostorima.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • DarkoIvI 12:19 18.Studeni 2022.

    Kao pravnica... pa kao pravnica bi trebala znati da se prema ugovoru suci ne bi smjeli potkupljivati i naknadno ubacivati dokumentacija.