Top News
579 prikaza

Prosvjedi po Hrvatskoj: Silovanje je uvijek silovanje

Zagreb: Na Trgu kralja Tomislava održan prosvjed "Pravda za djevojčice" KATEGORIJE
1/19
Igor Kralj (PIXSELL)
Povod za prosvjed je brutalan slučaj silovanja maloljetne djevojčice u Dalmaciji i puštanje osumnjičenika na slobodu

'Pravda za djevojčice' - naziv je prosvjeda koji se u subotu 19. listopada u 10 sati održava u nekoliko hrvatskih gradova, Zagrebu, Zadru, Osijeku, Splitu, Rijeci, Puli...

Povod za prosvjed je slučaj silovanja maloljetnice u kod Zadra, odnosno puštanje na slobodu petorice osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice koje je trajalo punih godinu dana.

Nakon što su mediji objavili kako su osumnjičeni pušteni na slobodu, nakon žalbe Državnog odvjetništva ipak su odvedeni u istražni zatvor i tek slijede mučni dani na sudu.

Prosvjed organiziraju Platforma za reproduktivna prava, Inicijativa #spasime, Ženska soba - Centar za seksualna prava i Zaklada Solidarna.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 20:00 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site