Top News
9930 prikaza

Prijatelj svjetske elite: Djecu silio na seks sa starcima

Jeffrey Epstein
1/3
REUTERS
Milijarder optužen za pedofiliju koji se hvalio da je prijatelj s najmoćnijim ljudima na svijetu, ubio se u svojoj ćeliji

Vijest o smrti bogataša Jeffreyja Epsteina sigurno će potresti mnoge muške pripadnike svjetske elite. Tek što je u subotu 10. kolovoza, CNN objavio veliki tekst o tome kako su na sud stigle stotine stranica novih optužbi koje terete 66-godišnjeg multimilijardera da je maloljetnice držao kao seksualne robinje, samo četiri sata kasnije ista TV postaja u svijet je odaslala šokantnu vijest. Epstein se objesio u zatvoru na Manhattanu.

Još prije mjesec dana razni dužnosnici su upozoravali na, kako su rekli, užasan slučaj koji bi mogao obuhvatiti imena poznatih i uglednih ljudi koji su u prljavim poslovima bili povezani s milijarderom s Wall Streeta. No priče o Epsteinovom seksualnom zlostavljanju djevojčica kružile su već godinama.

Benedict XVI Bivši papa Top News Benedikt: Za pedofile u Crkvi kriva je 'razvratna' 1968.

Nakon što je Epstein konačno uhićen 5. srpnja u zračnoj luci u New Jerseyu pri ulasku u svoj privatni zrakoplov, Christine Pelosi, kći demokratkinje Nancy Pelosi, je na Twitteru napisala:“Ovaj Epsteinov slučaj je užasan i mlade žene zaslužuju pravdu. Vrlo je vjerojatno da će se među imenima naći i neki naši favoriti, ali moramo slijediti činjenice i dopustiti da krhotine padnu tamo gdje moraju – bilo da su to republikanci ili demokrati."

Napisala je to zato jer je Epstein, pored drugih uglednih prijatelja, nerijetko spominjao i Donalda Trumpa, Billa Clintona i princa Andrewa.

Protiv Epsteina se već zapravo vodio sudski postupak prije desetak godina. No, tada je, zahvaljujući Aleksandru Acosti postupak obustavljen i Epstein se nagodio s tužiteljstvom da prizna neke manje teške prijestupe. Zanimljivo je da je Aleksandar Acosta u to vrijeme bio savezni tužitelj u Miamiju, a danas je ministar rada u Trumpovoj administraciji.

Tadašnja optužnica teretila je Epsteina na 53 stranice za seksualne delikte a već tad su mnogi tvrdili da je nagodba o priznanju krivnje preblaga.

Baš ta nagodba omogućila je Epsteinu da izbjegne zatvorsku kaznu, a zauzvrat da tužiteljima otkrije neke druge tajne koje su željeli saznati. No, u veljači ove godine sudac je presudio da su tužitelji prekršili zakon jer su od žrtava seksualnog zlostavljanja prikrili tu nagodbu o priznanju krivice koja je Epsteina štitila od kazne na višim instancama, odnosno od federalnih optužbi, piše Guardian.

Nedjeljko Ivanov Svećenik i pohotnik Top News Don pedofil iz Bibinja: Na ispovijedi me uhvatio za penis

No, otkako je bio obnovljen postupak, u nezgodnoj situaciji našla se Bijela kuća jer je poznato da je Epsteinov dobar prijatelj i sam predsjednik Donald Trump. Snimke iz 90-ih pokazuju da je Trump često bio u društvu Epsteina na raznim zabavama i to u društvu raskalašenih djevojaka. Još 2002. Trump je u New York Magazinu rekao za Epsteina:

"Poznajem Jeffa već petnaest godina. Odličan momak Jako je zabavno biti s njim. Čak se govori da voli lijepe žene koliko i ja, a mnoge od njih su jako mlade. Nema sumnje u to - Jeffrey uživa u svom društvenom životu."

No, Trump nije jedini predsjednik s kojim je Epstein bio blizak. Dnevnici letenja Epsteinovom privatnim zrakoplovom otkrili su da je bivši američki predsjednik Bill Clinton letio njegovim avionom barem 26 puta i to između 2001. i 2003. godine, i to upravo u vrijeme kad su neke od svjedokinja bile djevojčice, a danas optužuju Epsteina za seksualno ropstvo.

U New York Magazinu iz 2002. godine pisalo se i o vezi Epsteina s Ghislaine Maxwell, najmlađom kćerkom medijskog tajkuna Roberta Maxwella. Pisalo se da njih dvoje njeguju čudnu vrstu prijateljstva. Ona se htjela skrasiti s Epsteinom, no on to nije želio, ali su ostali vrlo bliski, a nitko nije znao objasniti zašto.

U to vrijeme Clinton je preko glasnogovornice, na novinarski upit što misli o Epsteinu, odgovorio:"Jeffrey je i vrlo uspješan financijaš i predani filantrop s odličnim osjećajem za globalna tržišta i iscrpnim informacijama o znanosti 21. stoljeća. Posebno sam cijenio njegovu velikodušnost tijekom nedavnog putovanja u Afriku na rad na demokratizaciji, osnaživanju siromašnih, građanstvu i borbi protiv AIDS-a.“

A kako se pisalo u to vrijeme, upravo je Ghislaine upoznala i povezala Clintona i Epsteina. Ghislaine je bila poznata po svom bogatom društvenom životu i čak je bila i viđenija na raznim partyjima od njega.

Robert Berchtold i Jan Broberg Bizarna otmica Life Imala je 12 kada ju je oteo i silovao obiteljski prijatelj

"Na zabavi u njezinoj kući, kažu njezini prijatelji, jedna je moguće vidjeti ruske noćne dame kao i princa Andrewa. Obrazovana na Oxfordu, sama upravlja svojim helikopterom, a nedavno je viđena kako ruča s Clintonom u 'Nello's' na aveniji Madison", pisale su novine početkom 2000-ih.

U to vrijeme Epstein je za sebe govorio da je usamljenik koji nikad nije bio ovisnik o drogama ili alkoholu, ali da zna s novcem i da je "filantrop koji ulaže u ljudske umove“.

No, baš u petak, dan prije no što će se objesiti, isplivale su nove teške optužbe. Virginije Roberts Giuffre, tvrdila je da ju je Epstein držao kao tinejdžersku "seksualnu robinju" i da mu je u tome pomagala Britanka Ghislaine Maxwell.

Epstein se u srpnju u New Yorku pred tužiteljima izjasnio da nije kriv, a optužnica ga je teretila za seksualnu trgovinu desecima maloljetnih djevojčica, nekih čak mlađih od 14 godina.

Giuffre je vjerojatno najpoznatija Epsteinova navodna žrtva jer je tvrdila da ju je Epstein prisilio na seks s nizom istaknutih muškaraca, uključujući princa Andrewa, vojvodu od Yorka i sina kraljice Elizabethe. Bilo je to 2001. godine.

Ona tvrdi i da ju je Ghislaine Maxwell tjerala na spolni odnos s bivšim guvernerom New Mexica, Billom Richardsonom i bivšim američkim senatorom Georgeom Mitchellom.

I druga navodna žrtva je potvrdila da je bila prisiljena na seks s princom Andrewom u Epsteinovom dvorcu Upper East Sideu, gdje je, kako kaže, bila i Virginija Roberts Giuffre.

Jeffrey Epstein na sudu - ilustracija | Author: JANE ROSENBURG/REUTERS/PIXSELL JANE ROSENBURG/REUTERS/PIXSELL
Među dokazima u optužnici su i računi pronađeni u kanti za smeće u njegovom domu u Palm Beachu, za knjige koje je naručivao preko Amazona uključujući "SM 101: Realni uvod", zatim "SlaveCraft: Mape puta za erotsko ropstvo" i "Obuka s gospođicom Abernathy: Radna knjižica za erotske robove i njihove vlasnike."

Zlostavljanje djece Pedofilija u Hrvatskoj Life Šokirali Hrvatsku: "Svaku je noć išao u krevet našoj unuci"

Dokumenti otkrivaju i Virginijinu medicinsku dokumentaciju iz bolnice iz 2001. godine, a u optužnici piše da su je Epstein i Maxwell tamo doveli u vrijeme seksualnog zlostavljanja. Zapisi pokazuju da se Giuffre tri tjedna žalila na nepravilna vaginalna krvarenja; onesvijestila se dva dana prije, pala i udarila glavom; a u posljednjih mjesec dana smršavila je sedam kilograma.

Ipak Giuffre je rekla da se ne sjeća da je Trump ikad sudjelovao u tim orgijama.

Sve to isplivalo je u javnost samo nekoliko sati prije no što je Epstein pronađen mrtav u svojoj ćeliji, a da mu se kojim slučajem dokazala krivnja, prijetilo bi mu i do 45 godina zatvorske kazne.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Potrčalo
    Potrčalo 07:27 17.Kolovoz 2019.

    gdje ti je krščanski moral, prodavati svoje tijelo ? fuj fuj