Top News
24699 prikaza

Pričali smo sa Srbinom koji je Šešelju vikao da je zločinac

Đorđo Žujović
1/7
Dubravka Petrić/PIXSELL
Nakon što su radikali napali Đorđa Žujovića u selu Jarak, prijetnje smrću dobio je od Šešeljevog sina, Nikole

Iako je Vojislav Šešelj najavljivao kako će u Hrtkovcima održati miting 26 godina nakon onog huškačkog u kojem je pozivao na protjerivanje Hrvata i etničko čišćenje, policijske snage onemogućile su njemu, ali i drugim članovima političkih stranaka da jučer uđu selo. Cijeli je dana selo bilo pod policijskim barikadama, no kako se do Hrtkovaca nije moglo doći, Šešelj i njegovi radikali, svoj estradni nastup održali su, praćeni novinarskom svitom, u selu Jarak.

Politička javnost u Srbiji, posebno stranke i pojedinci koji smatraju kako se Šešelju konačno treba onemogućiti zastupnički rad u Narodnoj skupštini Republike Srbije, već mjesecima pozivaju vlast da učini upravo to – ukinu zastupnički mandat Šešelju, osuđenom ratnom zločincu. To su ponovili i jučer, u nadi da će, dok cijeli svijet prati Šešeljeve 'ludosti', vidjeti i njihovu želju da se Šešelju konačno stane na kraj.

Đorđo Žujović, član predsjedništva Liberalno demokratske partije, jedan je od onih koji javno pozivaju na ukidanje Šešeljevog mandata. U razgovoru za Express.hr rekao nam je kako su već ranije naglašavali da se takav Šešeljev skup u Hrtkovcima ne može i ne smije održati.

Đorđo Žujović | Author: Dubravka Petrić/PIXSELL Dubravka Petrić/PIXSELL

"Mi smo se tamo pojavili s namjerom da cijeli svijet, regija i Srbija jednom zauvijek nauče kako je Šešelj ratni zločinac i on to vrlo dobro zna. On bježi od te presude, jer uz tu sramotu koju nosi sa sobom, ima i zaštitu koju mu omogućava zastupnički mandat i niz privilegija koje zbog toga uživa u srpskom društvu. Razvili smo transparent 'Šešelj ratni zločinac' kojeg je oko 150 članova srpske radikalne stranke pokušalo uzeti. Kada u tome nisu uspjeli onda su nas pribili uz ogradu. Dok sam pokušao spriječiti linč te rulje, jedan od njih me s leđa udario u glavu i pobjegao", naglašava Žujović.

Ubrzo su uz policijsku pratnju napustili selo. Dan nakon tog incidenta policija je u šturo objavila kako je uhvatila osobu koju sumnjiči za taj napad, no njegov identitet nije poznat. Poznato je jedino, kako nam je rekao Žujović, da je riječ o osobi koja ima oko 40 - ak godina. Najavio je kako će, ako policija ne reagira, a do trenutka našeg razgovora nisu ni zatražili njegovu izjavu, sam poduzeti pravne mjere. Prijavit će i Šešeljevog sina, Nikolu, koji mu je nakon jučerašnjeg incidenta na Facebooku prijetio smrću, i poručio njemu i kolegama kako će "požaliti što su se rodili".

Vojislav Šešelj Bivši suradnici Top News Šešeljeva hobotnica - Oni čuvaju zločinca od svake kazne

"Radi se o neuračunljivoj osobi, koja je nedavno u Beogradu uhićena zbog ilegalnog posjedovanja oružja, pištolja, tako da te prijetnje treba shvatiti ozbiljno. On i njegov otac su ličnosti koje ne prežu ni od čega. To je tragično. Ja ih se ne bojim, ja sam za njih i jučer rekao da su to najobičnije kukavice", kaže.

Mladi Šešelj član je općinskog vijeća Novog Beograda pa tako i član vlasti. Njegovo ponašanje time je i posebno opasno, smatra Žujović. No posebno brine što je Žujović samo jedan u nizu onih kojima Šešelj, pa sada i njegov sin, inače član njegove stranke, prijete. Prijetnje smrću dobila je i zastupnica Aleksandra Jerkov nakon što je u Narodnoj skupštini pozvala na potrebu ukidanja Šešeljevog mandata. Njezin kolega iz demokratske stranke Tomislav Žigman također je dobio svoju 'porciju' prijetnji, a nemojmo zaboraviti ni članove hrvatske delegacije koji su napustili Beograd nakon Šešeljevog vikanja i prijetnji u skupštini.

Nastavak na pročitajte na idućoj stranici.

  • Stranica 1/2
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Prom Jedan
    Prom_Jedan 00:08 09.Svibanj 2018.

    Asocijacija na šešelja je 🚜🚜🚜🚜🚜 😂

  • brzzzy 20:14 07.Svibanj 2018.

    A što očekivati od šešelja i svite...

  • Avatar Irinissa
    Irinissa 18:59 07.Svibanj 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com