Top News
3658 prikaza

Premijer Slovenije upetljao se u špijunske igre i - ispušio

Marjan Šarec
Boris Ščitar/ PIXSELL
Srpske agente provaljuju gdje god se pojave, slovenski se naslikavaju mrtvi pijani, a U BiH služe kao pijuni u političkom obračunu

Marjan Šarec, nekadašnji komičar na čelu Slovenije, našao se u izrazito neugodnoj situaciji. Približavaju se europski izbori, a njegov rejting nije na zavidnoj razini. Zbog toga je, kako mu prigovaraju čak i u određenim slovenskim krugovima, počeo dizati veliku prašinu oko navodnog hrvatskog prisluškivanja slovenskog arbitra Jerneja Sekoleca i slovenske agentice Simone Drenik u vrijeme arbitraže o slovensko-hrvatskoj granici.

Nacionalne obavještajne službe i s njima povezana pitanja spadaju u nacionalne nadležnosti i stoga je na državama članicama da nadgledaju i kontroliraju svoje službe, rekao je slovenskim novinarima glasnogovornik Komisije Margaritis Schinas, dodavši kako Komisija nema obavještajne službe, nema špijune i nije upućena u taj svijet, prenijela je Hina stavove s vrha Europe.

Kolaž Tuđman Akrap Nadzor SOA Top News Zašto Tuđman gura bivšeg špijuna u moćno Vijeće?

I tako se Šarec našao sam u borbi protiv vjetrenjača. Europa je vrlo vjerojatno i skeptična prema agenciji čiji su djelatnici 11 mjeseci bili u bijelom štrajku zato što su bili krajnje nezadovoljni radnim uvjetima i plaćama.

Prije podosta godina, tamo u davnoj prošlosti 2011. godine, procurile su u javnost fotografije na kojima se navodno vide najviši dužnosnici Slovenske obavještajno-sigurnosne agencije to kako leže mrtvi pijani na šljunku. Jednoj takvoj obavještajnoj agenciji teško je vjerovati i zbog toga je razumljiva halabuka koju Šarec diže na sve moguće načine.

Sjetimo se i kako je bosanskohercegovački ministar Dragan Mektić sipao drvlje i kamenje na hrvatsku SOA-u zbog navodnog naoružavanja salafista u susjedstvu, a čak ni bosanskohercegovačko tužiteljstvo nije povjerovalo njegovim tvrdnjama. Iz svih ovih afera SOA bi mogla izaći potpuno neokrznuto i kao najpouzdanija i najprofesionalnija obavještajna agencija u regiji.

Srpske agente provaljuju gdje god se pojave, slovenski se naslikavaju mrtvi pijani, a U BiH služe kao pijuni u političkom obračunu i borbi za fotelje na vrhu države.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Milan.banijac 14:37 24.Travanj 2019.

    ŠAREC GLUMATAA KAO DA JE NA DASKAMA U TEATRU.